Haberler

Tatil Cenneti Antalya ile İstanbul Arası 4,5 Saate İniyor!

Güncelleme:

Antalya, demiryoluyla Eskişehir üzerinden İstanbul'a, Konya üzerinden Ankara, Kayseri ve Kapadokya'ya bağlanıyor. Proje hayata geçtiğinde Antalya-İstanbul 4,5 saat, Antalya-Ankara 3 saat olacak. Güzergahları belirlenen Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri hızlı demiryolunda ihale süreçlerinin devam ettiği bildirildi.

200 KM HIZA UYGUN YAPILIYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın girişimleriyle başlatılan proje ile Türkiye'nin turizm ve tarım merkezlerinden Antalya, hızlı demiryolu hatları ile ulusal demiryolu ağına bağlanıyor.

Yolcu taşımacılığının yanı sıra sanayicilerin ve üreticilerin de yüklerini en kısa sürede ve en az maliyetle taşımayı amaçlayan hızlı demiryolu yapımı kapsamında Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri arasında da saatte 200 km hıza uygun olarak, hızlı demiryolu yapılıyor.

2020 YILINDA TAMAMLANACAK

Her yıl ortalama 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yükün taşınacağı, yapım bedelinin 8,4 milyar TL olarak öngörüldüğü Antalya-Isparta/Burdur-Afyonkarahisar (Zafer Havalimanı)-Kütahya (Alanyurt)-Eskişehir hızlı demiryolu hattının 2016 yılında temelinin atılması ve 2020 yılında yapımın tamamlanması hedefleniyor.

ANTALYA-KONYA-AKSARAY-NEVŞEHİR-KAYSERİ HIZLI TREN PROJESİ

Antalya'yı, Konya ve Kapadokya bölgesi ile Kayseri'ye ve dolayısıyla Ankara'ya yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak projenin de 2020 yılında tamamlanacağı bildirildi. Kayseri-Nevşehir 41 km, Nevşehir-Aksaray 110 km, Aksaray-Konya 148 km, Konya-Seydişehir 91 km, Seydişehir-Manavgat 98 km, Manavgat-Alanya 57 km, Manavgat-Antalya 97 km olmak üzere toplam 642 km uzunluğa sahip projenin temeli 2016 yılında atılacak.

YILDA 4,3 MİLYON YOLCU 4,6 MİLYON TON YÜK TAŞINACAK

Tahmini yapım bedeli 11,5 milyar lira olan proje tamamlandığında her yıl ortalama 4,3 milyon yolcu ve 4,6 milyon ton yük taşınması gerçekleşecek. 200 km/saat hıza uygun olarak inşa edilecek, demiryolu hatlarında yük taşımacılığı da gerçekleştirilecek. Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri hızlı demiryolu tamamlandığında Antalya-İstanbul seyahat süresi 4,5 saat, Antalya-Ankara arasındaki seyahat süresi de 3 saat olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Antalya Kayseri Konya Turizm Turizm Memur Teknoloji Yaşam Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (53)

VatandaşmobilWeb@haberler.com:

Onlar konuşur Ak Parti yapar.

26
21
yanıtYanıtla
aliMobil-ANDROID:

ak Parti yapar diye nara atanlar 2020 deniyor 200 km hız trenine japonlar 2020 de 600 km hız yapan treni kullanmayı hedefliyor ne ayaksınız

18
16
yanıtYanıtla
PERSLİ:

KADIKÖY PENDİK ARASINDAKİ BANLİYÖ HATTINI YAPAMAYACAKTIN NEDEN SÖKTÜNÜZ, DEMİRYOLU YAPMAK HER YİĞİDİN HARCI DEĞİL. TEK YİĞİT VARDI O DA; M. KEMAL ATATÜRK''TÜ

10
21
yanıtYanıtla
cotanak28Mobil-ANDROID:

ak parti yapar.. chp hdp mhp konuşur trene bakar

19
12
yanıtYanıtla
Izmir=medeniyet;)Mobil-IOS:

Allah'ım ya bu AKP cıler bırde inanıyor. Inandığı gibide kalmayıp birde onları yüceltiyor:) yapacaklar tabı vergılerle yapılıyor... Ah ah ne cahıl insanlar var su memlekette. Sorsan cebınde beş Kuruş parası yoktur, ama iş AKP ye gelınce konusurda konuşur. Hıyarlar:))))))

12
18
yanıtYanıtla
abc:

daha 2014 de ankara-afyon hızlı tren yolunu bitircekdiniz 2015 yarı oldu daha bitmedi yine kuru sıkı atıyorlar ya (2007 ankara da keçiören metrosunu bitircekdiniz 2015 oldu bitmedi) ne iş yaparsınız siz)

13
10
yanıtYanıtla
harbiiimobilWeb@haberler.com:

Yapmayin etmeyin zaten yeterince trene bakiyorlar yeter artik bu kadar tren hangisine bakacaklarini sasirdilar Akp yapar trene kim bakar

16
6
yanıtYanıtla
muratMobil-ANDROID:

helal olsun bazı chpliler demir ağlarla yurdu dört bir yandan anca şarkılarda örer devletcilik bu halka hizmet

14
6
yanıtYanıtla
ALİM:

akape yapar diyenler. . . . . . neyi nasıl yapar?. . . . . . . . yap işlet ile sadece satarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. . . . yandaşa peşkeş çeker. . . . . . . . . . . . .

13
7
yanıtYanıtla
KütahyalımobilWeb@haberler.com:

her kütahyalı bilir ki akpnin yalanıdır bu.2030 a anca yapılır onuda akp yapmaz.

9
11
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title