Haberler

Tataristan'da Yeni Bir Şehir Kuruldu

Tataristan'da 1200 hektarlık alana sıfırdan inşa edilen yüksek teknoloji ürünleri üretilecek İnnapolis kenti açıldı Rusya Federasyonuna bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin Başkenti Kazan'a 40 km uzaklıkta inşa edilen İnnapolis kenti, kendine has bir ekosistem ve altyapı ile inşaa edildi.

Tataristan'da 1200 hektarlık alana sıfırdan inşa edilen yüksek teknoloji ürünleri üretilecek İnnapolis kenti açıldı

Rusya Federasyonuna bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin Başkenti Kazan'a 40 km uzaklıkta inşa edilen İnnapolis kenti, kendine has bir ekosistem ve altyapı ile inşaa edildi. Modern teknoloji kentinde bilimsel araştırma merkezleri ile deneme-tasarım şirketlerinin ofis merkezleri ve işletmeleri faaliyet gösterecek.

Kenti inşa etmedeki amaçsa Rusya'da bilgi teknolojileri sektörünün rolünü büyütme, bilgi teknolojileri üzerinde araştırma yapan bilim insanlarını yeni ürünler geliştirmeleri için teşvik etmek.

Tataristan Cumhuriyeti'nde İnnopolis kentini inşa etme fikri ilk olarak 2010 senesinde ortaya çıktı. İlk olarak bölgede bir bilgi teknolojisi köyü inşa etmek ve 50 bin insanı köye yerleştirmek düşünülüyordu. Daha sonra ise proje revize edilerek, köy projesi, kent derecesine çıkartılıp yerleşim merkezini 155 bin nüfuslu bir şehre dönüştürme kararı alındı.

İnnopolis'in inşaatı Aralık 2012'de Singapur'un baş mühendisi Liu Tay Ker projesi ile başlatıldı.  2013 yılında ise İnnopolis Üniversitesi'nin ilk öğrencilerine eğitim verilmeye başlandı.

İnnapolis Üniversitesinin içinde, özel ekonomik bölge, teknoparklar, çok katlı daireler ve spor merkezleri bulunuyor.

Temeli üç sene önce Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitri Medvedev, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ve Rusya İletişim Bakanı Nikolay Nikifforov tarafından atılan İnnopolis kenti yine aynı üçlü tarafından açıldı.

Sıfırdan inşa edilmiş ve 21'inci asırda Rusya'da kurulan ilk kent unvanını alan İnnopolis'de 2030 yılında 944 şirketin faaliyet göstermesi ve yeni iş yerlerinin 30 bin sayısına ulaşarak, Tataristan'a yeni yatırımlar çekmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Teknoloji

Tataristan Cumhuriyeti Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title