Haberler

Tataristan'da Geleneksel Türk Mutfağı Tatlıları Tanıtıldı

Tataristan'ın başkenti Kazan'da Geleneksel Türk Tatlıları Günleri düzenlendi.

Tataristan'ın başkenti Kazan'da Geleneksel Türk Tatlıları Günleri düzenlendi.

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu'nda düzenlenen etkinliğe, Tatar yetkililerin yanı sıra Kazan'da yaşayan Türk iş adamları, Türk, Tatar ve Rus üniversite öğrencileri ve gazeteciler katıldı.

Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada doğumunun 130. yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılan Tatar şairi Gabdulla Tukay'ı hatırlatarak Tataristan'da bu vesileyle kutlanan Ana Dil Bayramını kutladı.

Dilmaç, "Kazan Başkonsolosluğu olarak düzenlediğimiz bu etkinlik, 2016'da üçüncü etkinliğimiz oldu. İki ülke arasındaki son gelişmelerin sonucu olarak Kazan Federal Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Yunus Emre Merkezi'ne bağlı Türkiye Araştırmaları Merkezi bu sene kapatıldı. Bu merkezimiz Rusya Federasyonu nedeniyle faaliyetlerine devam edemiyor ama biz Türkiye'deki Yunus Emre Merkezi'nin yardımıyla Başkonsolosluk olarak etkinlikleri sürdürüyoruz" diye konuştu.

Başkonsolosluk olarak bu yıl bir fotoğraf sergisi açtıklarını anlatan Dilmaç, "Daha sonra 'Yansımalar' grubunun konserini düzenledik. Bugün de Türk tatlıları etkinliği yapıyoruz. Etkinlik için Türkiye'den Galata Muhallebecisi'nin aşçısını getirttik" ifadelerini kullandı.

Tatarlar ve Rusların Türk damak tadına yabancı olmadığını belirten Dilmaç, "Çünkü Rusya'dan milyonlarca kişi Türkiye'ye gidip geliyor. Bizim Tatarlarla ayrıca bir kültürel yakınlığımız da var. Bu etkinlik vasıtasıyla Türk mutfağının önemli bir parçasını oluşturan Türk tatlı kültürünün ne kadar zengin olduğunu konuklara tanıtma fırsatı bulacağız." dedi.

Etkinlik sonrasında Türkiye'den gelen tatlı ustasının hazırladığı Türk tatlıları konuklara ikram edildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tataristan Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title