Haberler

Tataristan'da Gagauzya Kültür Günleri Düzenleniyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gagauz sanatçılarının Kaçalov Rus Dram Tiyatrosu'nda gösteriler Gagauzya Cumhuriyeti Kültür Bakanı Vasilisa Petroviç'in AA muhabirine yaptığı açıklamalar Tataristan'da Gagauzya Kültür Günleri Etkinliğin ilk gününde Tataristan ve Gagauzya'dan yazarlar, edebiyatçılar, tarihçiler ve kütüphaneciler bir araya geldi Gagauzya Kültür Bakanı Petroviç: "Türkiye bizim büyük arkadaşımız, büyük kardeşimiz" Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenen Gagauzya Kültür Günleri etkinliğinde, Tataristan ve Gagauzya'dan yazarlar, edebiyatçılar, tarihçiler ve kütüphanecilerinin bir araya geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gagauz sanatçılarının Kaçalov Rus Dram Tiyatrosu'nda gösteriler

Gagauzya Cumhuriyeti Kültür Bakanı Vasilisa Petroviç'in AA muhabirine yaptığı açıklamalar Tataristan'da Gagauzya Kültür Günleri

Etkinliğin ilk gününde Tataristan ve Gagauzya'dan yazarlar, edebiyatçılar, tarihçiler ve kütüphaneciler bir araya geldi

Gagauzya Kültür Bakanı Petroviç: "Türkiye bizim büyük arkadaşımız, büyük kardeşimiz"

Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenen Gagauzya Kültür Günleri etkinliğinde, Tataristan ve Gagauzya'dan yazarlar, edebiyatçılar, tarihçiler ve kütüphanecilerinin bir araya geldi.

Etkinlikler kapsamında, Milli Kütüphane'de Gagauz yazarlarının kitaplarının sergilendiği "Gagauz Edebiyatı Köşesi" açıldı.

Tataristan Parlamento Başkanı Yardımcısı Rimma Ratnikova, Gagauzya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olesya Tanasoğlu başkanlığındaki heyetle görüşmede bulundu.

Etkinlik kapsamında Kaçalov Rus Dram Tiyatrosu'nda Gagauzya sanatçılarının katıldığı bir konser de düzenlendi.

Konserde "Düz Ova" Gagauzya halk dansları grubu ve "Çayır" vokal-enstrümental grubu sahne aldı.

Gagauzya Cumhuriyeti Kültür Bakanı Vasilisa Petroviç, konserin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada Tatar ve Gagauz halklarının kardeş olduğunu ve bu akrabalığın Türk soyundan geldiğini belirtti.

Petroviç, aynı soydan geldikleri için Kazan'da yabancılık çekmediklerini, Milli Kütüphane'de düzenlenen toplantıda aynı dilde konuşup rahatça anlaşabildiklerini ve kültür ilişkilerinin sadece iki halk için değil, tüm dünya için çok faydalı olacağını söyledi.

Türkiye ile Gagauzya arasındaki ilişkilere de değinen Petroviç, "Türkiye bizim büyük arkadaşımız, büyük kardeşimiz. İki ülke arasında sıkı bir bağlantı var. Gagauzya'da büyük projeleri Türkler yapıyor. Bize Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği, TİKA çok yardım ediyor" dedi. erdi

Kaynak: AA / Güncel

Tataristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title