Haberler

Tatar Güzeller Ukksa'nın Konuğu Oldu

Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), (Muğla) - MUĞLA'nın Datça İlçesi'ne bağlı Yaka Köyü'nde, taşımalı eğitim uygulamasıyla boşaltılan eski okul binasının onarılması ile dört yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin (UKKSA) son konukları Tatar güzeller oldu.

Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), (Muğla) - MUĞLA'nın Datça İlçesi'ne bağlı Yaka Köyü'nde, taşımalı eğitim uygulamasıyla boşaltılan eski okul binasının onarılması ile dört yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin (UKKSA) son konukları Tatar güzeller oldu.

İstanbul'da düzenlenen 'Tatar Kızı' yarışmasında dereceye giren Tataristanlı üç genç kız, ödül olarak kazandıkları bir haftalık tatil için geldikleri UKKSA'da yapılan etkinlikte, güzellikleri, kıyafetleri, dansları, oyunları ve yemekleri ile izleyenleri büyüledi. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü yüksek lisans öğrencisi Alsu Dunaeva (24), Ankara Üniversitesi Uluslararası Hukuk Yüksek Lisans öğrencisi Aygül Bozkurt (29) ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İngilizce Bölümü öğrencisi Landış Nasihova (19), akademi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte hem ülkelerinin şarkılarını ve danslarını sergiledi hem de kendi elleriyle yaptıkları yemek ve tatlıları davetlilere ikram etti.

Tataristan'ın olmazsa olmaz yemeklerinden olan ve üç köşe anlamına gelen, etli ve patatesli 'Üçpoşmak böreği' ile 'çak-çak' adı verilen hamur işi tatlısı davetliler tarafından beğenildi.

İstanbul'daki yarışmada jüri üyeliği yapan ve kendisi de bir Tatar olan Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Amine Aygistova, UKKSA'nın tatil jestinden çok memnun kaldıklarını belirterek, "Buranın çok güzel ortamında unutulmaz bir hafta geçirdik. Tatilin son günü, böyle bir etkinlik düzenleyerek, Tataristan'ı Türk halkına tanıtmak istedik. Şarkılarını, danslarını, oyunlarından örnekler sunduk. Bu arada izleyenlere, birkaç kelime de olsa Tatarca öğrettik. 'Ben seni seviyorum'un Tatarcasını, "Min sine yarata'yı hep bir ağızdan söyledik" dedi.

UKKSA Başkanı Nevzat Metin, dört yıldır olduğu gibi akademide farklı ülkelerin farklı kültürlerini tanımak adına etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Dört yılda, 52 değişik ülkeden 420 sanatçıya kapılarını açan UKKSA, bu yıl ulusal ve uluslararası 39 ayrı etkinlikte, 13 ülkeden 79 sanatçıya daha evsahipliği yapacak. Ülkemizde bir köyde açılan ilk ve tek uluslararası sanat akademisi olma özelliğine sahip olan UKKSA ne yazık ki istenen desteği göremiyor. Bu yıl sponsor bulmakta ciddi sorunlar yaşadık. Bir kuruş sponsorluk bulamadık. Kendi imkanlarımız kendi gücümüzle akademiyi var etmeye çalışıyoruz. Eğer burayı süreklilik içinde var edemezsek, akademi yok olup gidecek. Biz her şeye rağmen, bu coğrafyaya yakışan etkinliklerimize devam etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Tataristan Muğla Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title