Haberler

Taşköprü ve Şenpazar'da Kuş Gribi Şüphesi

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'ne Bağlı Badembekdemir Köyü ile Şenpazar İlçesi'ne Bağlı Aybasar Köyü'nden Gelen Kuş Gribi İhbarı Üzerine Tarım İl Müdürlüğü Ekiplerinin Her İki Köyde İnceleme Başlattığı Öğrenildi.

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'ne bağlı Badembekdemir Köyü ile Şenpazar İlçesi'ne bağlı Aybasar Köyü'nden gelen kuş gribi ihbarı üzerine Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin her iki köyde inceleme başlattığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, her iki köyden alınan numuneleri incelenmek üzere Tarım ve Köyişleri Bakanlığı laboratuarına gönderen Tarım İl Müdürlüğü yetkilerinin olası bir vakaya karşı Badembekdemir ve Aybasar Köyü'nde çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi.

Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada, Şenpazar'a bağlı Aybasar Köyü'nden alınan numune sonucunun negatif çıktığı, Badembekdemir Köyü'nden alınan numune sonuçunun ise henüz kendilerine ulaşmadığı bildirildi.

(AD-BÖ-İB-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title