Haberler

Taşköprü'de 5 Tesisin Açılışı Gerçekleştirildi

Taşköprü Belediyesi tarafından tamamlanan 9 milyon lira değerindeki 5 tesisin açılışı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla yapıldı.

Taşköprü Belediyesi tarafından tamamlanan 9 milyon lira değerindeki 5 tesisin açılışı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla yapıldı.

Taşköprü Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programda konuşan Vali Yaşar Karadeniz, " Taşköprü'de yapımı tamamlanan 5 tesisin açılışını yapıyoruz. Taşköprü, Kastamonu açısından çok önemli iki ilçemizden birisi ama bir yönden en önemli ilçemiz. O da tarımsal anlamda, bu alanda başta sarımsak olmak üzere birçok tarım ürünü de oldukça verimli kullanılıyor. Taşköprü, kamu hizmetlerinin kalitesini iyileştirme anlamında da çok güzel hizmetler almış durumda ve bunu daha da ileriye götürerek turizm sektörüne de girmeye aday ilçelerimizden birisi. Bugün açacağımız kent müzesinin, Taşköprü turizmine büyük ölçüde katkı sağlayacağına gönülden inanıyoruz" dedi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise, göreve geldikleri ilk günden itibaren ilçenin öncelikli ihtiyaçlarını belirlediklerini ve bu bağlamda olmazsa olmaz olan Kastamonu Üniversitesine bağlı Taşköprü Meslek Yüksekokulunu hizmete kazandırdıklarını belirterek, "Okulumuzu, 1 yıl gibi kısa bir sürede hayırsever halkımızın da desteğiyle hizmete açtık ve şuanda 10 bin metrekare kapalı alanı bulunan Taşköprü MYO'nda 11 bölümde bin 300 öğrenci eğitim görmektedir. Ayrıca sarımsağın başkenti olan ve "Beyaz Altın"a hayat veren Gökırmak Vadisi'ni kurtarmak amacıyla 8 milyon TL değerindeki Atık Su Arıtma Tesisi projemizi hayata geçirdik. Bunların dışında Kastamonu ilimizin 2 büyük ilçesinden biri olmamıza rağmen bir kapalı pazaryerimiz bulunmuyor ve vatandaşlarımız yazın sıcakta kışın karda ve soğukta mağdur oluyorlardı. Kısa sürede Cuma Pazarı alanımızın üzerini modern bir şekilde kapatarak kapalı pazaryerimizi hizmete açtık. Şuanda bulunduğumuz Cumhuriyet Meydanı'nda KUZKA destekli olarak Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi ve Yeraltı Otoparkı Projemizi tamamlayarak meydanımızı hem adına hem de ilçemize yakışır bir hale getirdik. Eğitim kurumlarımıza yer tahsisi noktasında her türlü yardımı sağlayarak ilçemiz eğitiminin fiziksel her türlü ihtiyacını giderdik. Paflagonya'ya başkentlik yapan Pompeiopolis Antik Kenti'nde kazı çalışmalarının her yıl düzenli olarak devam etmesini sağladık ve bir depo müzeyi hayata geçirdik. Tüm bunların yanında ilçemize yakışır bir şehirlerarası terminali halkımızın hizmetine sunmak için ihalemizi geçtiğimiz günlerde yaptık ve 300 gün gibi bir sürede inşallah bu hizmetimizin de açılışını yapacağız. Her canlının yaşama hakkı olduğu bilinciyle ilimizde bir ilk olarak Geçici Hayvan Barınağımızı kurarak sokak hayvanlarının burada bakımını ve kontrolünü sağladık. İlçemizin damak tadı olan kuyu kebabımıza ve dünyaca ünlü sarımsağımıza coğrafi işaret alarak koruma altına aldık" dedi.

Tüm bireylerin birer engelli adayı olduğu bilinci ile bölgede bir ilk olarak Engelsiz Yaşam Parkı'nı hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Arslan, "Engelli vatandaşlarımız için kültür gezileri ve yüzme kursları açtık. Gençlerimize yönelik yaz spor okulları ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruduk. Çok sayıda parkı hizmete açarak kişi başı metre kare yeşil alan miktarını 20 metrekarenin üzerine çıkarttık. Ecdadımıza yakışan bir şehitliği geçtiğimiz yıl hizmete açtık. Ramazan ayı içerisinde Şehri Ramazan etkinlikleri ve son 2 yıldır da Mahalle iftarlarında halkımızla bir araya geldik" diye konuştu.

Başkan Arslan, şöyle konuştu: "Tüm bunların yanı sıra ilçemiz için olmazsa olmazlarımız Organize Sanayi Bölgesi, doğal kaynaklı içme suyu ve doğalgazdı. Sayın Cumhurbaşkanımız 25 Mart 2014 tarihinde ki Kastamonu mitinginde Taşköprü halkımıza Organize Sanayi Bölgesi ve içme suyu projelerinin sözünü vermişti. ve kısa sürede Taşköprü Organize Sanayi Bölgemizde kamulaştırma ve alt yapı projeleri tamamlandı ve önümüzdeki süreçte Taşköprü OSB'de fabrika bacalarının tütmesine sayılı bir zaman kaldı. Ayrıca Taşköprü'nün doğal kaynaklı olarak 50 yıllık su ihtiyacını karşılaması planlanan Hasanlı Göleti İçme Suyu Projesi'ne start verildi ve önümüzdeki yıl halkımız buradan gelecek doğal kaynaklı içme suyuna kavuşacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 22 Mart 2017 çarşamba günü geldiği Kastamonu mitinginde de Taşköprü ilçemizin doğalgaza en kısa sürede kavuşturulması talimatı bir Taşköprülü olarak beni başım göğe değecek kadar mutlu etmiştir. Tüm halkımızda ise ayrı bir mutluluk ve sevinç yaratmıştır."

Taşköprü'de belediyeye ait bir taşınmazın yatırımcıya kiraya verilmesi sonucu 250 kişilik bir istihdamın sağlanacağı tekstil fabrikasının hayata geçirileceğini söyleyen Başkan Arslan, "Bir hayırseverimizin babası adına Osmanlı-Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırdığı camii ile Belediyemiz ve Kültür Turizm Bakanlığı'nın girişimleri ile ilçemize kazandırdığımız Kent Tarihi Müzesi'nin, 5 dönümlük Bahri Alp Parkı ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak tamamladığımız 2. Çevreyolu'nun açılışlarını sizlerin değerli katılımları ile gerçekleştirmenin gururu ve onurunu yaşıyoruz" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Soylu Hüseyin Arslan Kastamonu Taşköprü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title