Haberler

Taşköprü'de 40 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesinde 40 Bin Fidan Toprakla Buluştu.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 40 bin fidan toprakla buluştu.

Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü'nce Taşköprü Ağcikişi Mahallesi Kabayazı mevkiine 162 hektar alana 40 bin fidan törenle dikildi. Törene Taşköprü Belediye Başkanı Mustafa Günay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçecioğlu, Emniyet Amiri Semih Bilgiç, Müftü Bayram Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende dikim öncesinde Taşköprü Orman İşletme Müdürü İbrahim Besi bir konuşma yaparak fidan dikimi konusunda davetlilere bilgi verdi. Daha yeşil bir dünya ve Taşköprü için bu yıl bir milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini kaydeden İşletme Müdürü İbrahim Besi, "Temiz havanın, suyun, verimli toprakların tek sigortası, olmazsa olmazı ormanların, ağacın hatta tek bir fidanın bile ne kadar önemli olduğunu anlatmamıza gerek yok. Küresel ısınma ve paralelinde gelen iklim değişikliğinin temel sebebi atmosfere salınan karbon bileşenleri, yani karbon kökenli yakıtlardan salınan gazlar. Bu gazları yutan ve yok olmasına yardımcı olan tek karasal kökenli kaynak ise ormanlar, yani ağaçlar, dikilen tek bir fidan" dedi.

Konuşmanın ardından törene katılan herkes kendi çabalarıyla fidan dikti. Küçük çocukların fidan dikme çabaları herkesin bu konuda ne kadar hassas olduğunu ortaya koydu. Taşköprü Murat Ülgen İlköğretim Okulu izci gurubu ise diktikleri fidanlarla herkese örnek oldu. Tören sonunda Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü'nce törene katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.

(AD-SÖ-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title