Haberler

Taşköprü Belediyesi Pompeipolis Kazıları İçin Sponsor Arıyor

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesinde Bulunan Pompeiopolis Antik Kenti'ndeki Kazılara Katkı Sağlayan Taşköprü Belediyesi, Kazıların Daha Verimli ve Uzun Soluklu Olabilmesi İçin Sponsor Arıyor.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bulunan Pompeiopolis Antik Kenti'ndeki kazılara katkı sağlayan Taşköprü Belediyesi, kazıların daha verimli ve uzun soluklu olabilmesi için sponsor arıyor.

Geçtiğimiz yıl uluslararası bir ekibin çalışma başlattığı Pompeiopolis Antik Kenti'ndeki kazıların başlamasında önemli rol oynayan Taşköprü Belediyesi, 2 yıldır kazı ekibinin iaşe ve barınmasının yanı sıra lojistik destek sağlıyor. İlçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, "Belediyemizin destekleriyle de devam eden kazılar ilçemize olduğu kadar ilimize ve dünya kültür tarihine birçok değerli bilgi kazandıracaktır. Ancak kazıların uzun yıllar devam edebilmesi ve antik kentin büyük bölümünün gün yüzüne çıkması

için desteğe ihtiyacımız var. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de yapılan birçok kazı sponsor desteğiyle yürüyor. Böyle bir destekle ilçemiz ve ilimiz için çok önemli olan kazılar uzun yıllar devam edebilir" dedi.

Arkeolojik sit alanı olan ve halen kazıların sürdüğü Zımbıllı Tepesi'nde kamulaştırmaların yapılması gerektiğini dile getiren Günay, kazı alanında özel mülkiyette olan arazilerin olduğunu, ilerleyen yıllarda kazı alanının genişleyeceğini ve bu özel mülkiyet alanlarında da kazı yapılmak zorunda kalınacağını ifade etti. Günay, "Buraların da önceden kamulaştırılması lazım. Ama bu işlem için belediyemiz yeterli olamaz. Kültür ve Turizm Bakanlığı kamulaştırma için bize destek olmalı" diye konuştu.

(AK-BÖ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title