Haberler

Taşköprü Belediyesi, İspanya'nın Zamora Belediyesi ile Kardeş Belediye Oluyor

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en büyük belediyelerinden olan Bağcılar Belediyesi ile Kardeş Belediye protokolü imzalayan Taşköprü Belediyesi, bu sefer Avrupa’ya açılıyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en büyük belediyelerinden olan Bağcılar Belediyesi ile Kardeş Belediye protokolü imzalayan Taşköprü Belediyesi, bu sefer Avrupa'ya açılıyor.

Taşköprü Belediyesi, Avrupa'da sarımsak üretimi ve festivali yapan İspanya'nın Zamora Belediyesi ile Kardeş Belediye olmak için girişimde bulundu. Sarımsak ve Sarımsak Festivali gibi ortak noktaları olan her iki kentin Belediye Meclisi'nde de kardeş belediye olmak için kararlar alındı. Ardından Taşköprü Belediyesi Proje Koordinatörü Veteriner Hekim Kazım Duman, Zamora'ya giderek Kardeş Belediye süreci ile ilgili olarak Zamora Belediyesi Başkan Yardımcısı Francisco Gonzalez'le görüşmelerde bulundu.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü Belediyesi'nin uluslararası alanda sosyal, ekonomik ve çevresel kalkınma programları oluşturularak uzun vadede sürdürülebilir işbirlikleri oluşturulması, sürdürebilir sivil toplum diyalogunun gelişmesinin sağlanması, uluslararası ortaklık bilincinin sağlanması ve birlikte proje hazırlama ve uygulama kapasitesinin geliştirilmesi, belediyecilik faaliyetleri alanında bilgi paylaşımı yapılması, tarihi ve kültürel değerlerin tanıtılması ve turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla İspanya'nın Castilla y Leon Bölgesi'nde yer alan Zamora Belediyesi ile Kardeş Belediye olma yolunda karşılıklı girişimlerinin olduğunu kaydetti.

Başkan Arslan, çiftçilerin "Beyaz Altın" diye taçlandırdığı ve geçtiğimiz yıllarda Coğrafi İşaret Belgesi'ne kavuşan tescilli Taşköprü Sarımsağı'nın da her alanda gelişmesine katkı sağlamak amacıyla ilçede olduğu gibi bölgesinde de sarımsak yetiştiriciliği ve sarımsak festivalinin yapıldığı İspanya'nın Zamora Belediyesi ile Kardeş Şehir ilişkisi kurulmasının Taşköprü'ye birçok alanda katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bağcılar Belediyesi Taşköprü Türkiye İspanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title