Haberler

Taşıyıcı Annenin Dramı

'Taşıyıcı Anne'donör Aileye Öz Oğlunu Teslim Ettiğini Öğrenince Çaresizlikten Yıkıldı.

'Taşıyıcı anne'donör aileye öz oğlunu teslim ettiğini öğrenince çaresizlikten yıkıldı.

İngiltere'de 10 yıldan bu yana ‘taşıyıcı anne’ olarak hayatını sürdüren İngiliz Carole Horlock, donör aileye teslim ettiği bebeğin aslında öz oğlu olduğunu öğrenince yıkıldı.

Birçok kadın için kabus olan ‘taşıyıcı anne’ olma düşüncesi, 41 yaşındaki Carole Horlock’un ifadeleriyle kendisi için ‘hiçbir zaman problem olmadı’. İngiliz The Daily Mail gazetesine göre bugüne kadar 8 kız, 4 de erkek çocuk dünyaya getiren Carole Horlock, İngiltere'nin en doğurgan annesi ve yaklaşık 10 yıldan bu yana sürükli hamile. 13 ve 16 yaşlarında iki kızı olan Horlock, 2004 yılında ‘yanlışlık' sonucunda kendi 50 yaşındaki Paul Brown'dan olan öz oğlunu donör aileye teslim etmek zorunda kaldı.

Yılmayan taşıyıcı anne, son ‘vekil’ doğumunun ardından üçüz bebekleriyle İngiliz basınına poz verdi. Kanser nedeniyle rahmi alınan üçüzlerin öz annesinin, yumurta üretmeye devam etse de bebek taşıması olanaksız hale geldiği belirtildi. Babadan alınan sperm ile annenin yumurtalarından üretilen embriyon, Yunanistan’da bir klinikte Horlock’un rahmine yerleştirildi. Üçüz olduğu anlaşılan embriyonlardan bir tanesinin, taşıyıcı annenin hayatını tehlikeye atabileceğinden, alınması gerektiğini söyleyen doktorlar, Horlock’un ısrarları sonucunda hamileliğe müdahale etmedi. Sezaryan yoluyla Atina'da doğum yapan taşıyıcı anne, 3'er kilo ağırlığında 3 sağlıklı bebek dünyaya getirdi.

Üçüzlerle fotoğrafçılara poz veren Horlock, “Bebeklerle rahimde bir bağ kurmuyorum. Kendi çocuklarımla dahi onları kucağıma aldıktan sonra, büyürken bağ oluştu. Üçüzlere sarılıyorum, onlarla çok ilgileniyorum ama benim çocuklarım değiller” dedi.

Motivasyon kaynağının para olmadığını ifade eden Horlock, “Asla çocuk sahibi olamayacaklarını düşünen çiftlerin yüzlerindeki mutluluğu görmek çok özel bir duygu” diye konuştu. Fransa'nın Bordeaux bölgesinde bir köy evine yerleşen Horlock, İngiliz bir çift için son defa hamilelik planlıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title