Haberler

Taşar'ın Hızlı Gittiği Öne Sürüldü

Afyonkarahisar'da Geçirdiği Trafik Kazası Sonucu Yaşamını Yitiren Eski Bakanlardan Mustafa Taşar'ın Kullandığı Otomobilin Hızı, Fren İzleri Yarım Kaldığı İçin Tespit Edilemedi.

Afyonkarahisar'da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren eski bakanlardan Mustafa Taşar'ın kullandığı otomobilin hızı, fren izleri yarım kaldığı için tespit edilemedi. Daha önce de çok sayıda kaza meydana geldiği için adı 'ölüm yolu'na çıkan virajda, uyarı levhalarının ve yol çizgilerinin bulunduğu görüldü. Yetkililer kazanın sürücü hatası, yağış ve görüş mesafesinin azalmasından kaynaklandığını açıkladı.

Eski Bakanlardan ve Anavatan Partisi'nin kurucularından Mustafa Taşar'ın kendi kullandığı otomobille 'ölüm virajı'nı alamayarak şarampole yuvarlanıp hayatını kaybettiği kazanın detayları ortaya çıktı. Devlet, Çevre, Tarım ve Köyişleri ile Turizm eski Bakanı, Anavatan Partisi'nin kurucularından, Gaziantep eski Milletvekili Mustafa Taşar, beraberinde eşi Gülderen, kızı Gonca ve yeğeni Efe Taşar'la birlikte 30 Aralık Cumartesi günü Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere Antalya'ya geldi. Lara Kundu'daki Miracle Resort Otel'de kalan Taşar ve ailesi, yeni yıla Neco'nun konseriyle girdi. Otel sahipleri Nihat- Mehmet Özbağı'nın misafiri olan Taşar, bayram tatilini de burada yaptıktan sonra dün sabah saatlerinde yola çıktı ve Burdur'a geldi.

ASKER EMRE'Yİ ZİYARET

Taşar, 58'nci Piyade Alayı 3'üncü Tabur 1'inci Bölük'te vatani görevini yapan 21 yaşındaki oğlu Emre Taşar'ı ziyaret etti. Yaklaşık 3 saat boyunca oğlu ile görüşen eski Bakan Taşar ve beraberindekiler, ziyaretten sonra 06 YKJ 22 plakalı BMW marka otomobille Ankara'ya dönmek üzere hareket etti. Saat 19.00 sıralarında Özdilek Alışveriş Merkezi'ne girip kıyafet alan Taşar Ailesi, tekrar yola koyuldu. Saat 19.40 sıralarında Afyonkarahisar- Ankara çıkışındaki çevreyolu bağlantısında virajlı yolda otomobil kayarak kontrolden çıktı. Yağışın da etkisiyle şarampole devrilerek takla atan otomobili kullanan Mustafa Taşar olay yerinde yaşamını yitirirken eşi 48 yaşındaki Gülderen, kızı 28 yaşındaki Gonca Taşar ile yeğeni 26 yaşındaki Efe Taşar yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Taşar'ın cenazesi ise otomobilden, kapıları açılamadığı için tavanındaki havalandırma penceresi kırılarak çıkartıldı. Kazadan sonra araçtaki cep telefonları sürekli çaldı. Cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme yaptı. Yaralılardan durumu ağır olan Gonca Taşar, ilk müdahalenin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

GONCA'NIN BİLİNCİ KAPALI

Kaza haberinin duyulmasının ardından Afyonkarahisar Valisi Nevzat Sinan, İl Emniyet Müdürü Natık Canca hastaneye geldi ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Diğer yandan kaza haberini öğrenen Mustafa Taşar'ın asker oğlu Emre Taşar da vatani görevini yaptığı Burdur'daki birliğinden izin alarak Afyonkarahisar'a geldi. Burdur Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir ekip tarafından Afyonkarahisar'a getirilen Emre Taşar, yaralı annesi, kardeşi ve kuzeni hakkında bilgi aldı. Asker Taşar'ın, 12 Ocak'ta yemin edeceği, bayram tatilini ailesiyle geçirmesine yemin etmediği gerekçesiyle izin verilmediği belirtildi. Mustafa Taşar'ın cenazesi bugün saat 05.00'de Ankara'ya getirilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Trafik kazasında yaralanan eşi Gülderen, yeğeni Efe ve kızı Gonca Taşar ise yakınlarının isteği üzerine tam donanımlı özel ambulanslarla Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Taşar'ın kızı Gonca Taşar'ın bilincinin henüz yerine gelmediği ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Gşlderen Taşar'ın ise kaburgalarında kırıklar olduğu belirtildi. Kaza yapılan otomobil de dün gece saat 02.00 sıralarında olay yerinden kaldırıldı.

UYARI LEVHALARI VAR

Kazanın ardından gününün aydınlanmasıyla olay mahalline giden DHA muhabirleri, çevre sakinlerinden işaretleme levhalarının kaza öncesi de yolda mevcut olduğunu öğrendi. Hizmete girdiğinden bu yana yaklaşık 3 yıldır bir çok kazanın yaşandığı viraja girişte 50 kilometre hız sınırı levhası bulunuyor. Ayrıca bir çok 'keskin viraj' ikaz işaretlerinin bulunduğu yolda şerit çizgileri de mevcut. Taşar'ın aracının savrularak önce bariyerlere çarptığı ve bariyerleri kırarak şarampole devrildiği belirtildi.

Mustafa Taşar'ın kullandığı otomobilin hızı, fren izleri yarım kaldığı için tespit edilemedi. Taşar ve ailesinin emniyet kemeri takıp takmadığı konusunda da net bilgi elde edilemedi. Otomobildeki hava yastıklarının açılmadığı kazada yetkililer, hava yastıklarının aracın önden vurması durumunda açıldığını, oysa Taşar'ın aracının tavan üstüne düştüğünü ve takla attığını, bu nedenle de açılmadığını belirtti.

SÜRATLİ GİTTİĞİ İDDİASI

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Natık Canca, kazanın sürücü hatası, yağış ve görüş mesafesinin azalmasından kaynaklandığını açıkladı. ''Kazanın başlıca nedeni sürücü hatası'' diyen Müdür Canca, şunları söyledi:

''Araç bariyerlere vurduktan sonra 40 metre ileriye gidiyor. Belli ki süratli. 50 kilometre hız limiti var ama 80'in üzerinde gittiğini tahmin ediyoruz. Taşar'ın göğsünde darbe vardı. Emniyet kemeri takılı da diyemeyiz, takılı değil de... Çünkü ilk yardıma koşan vatandaşlar, kemeri açmış olabilir. Bu konuda somut bir bilgi yok. Yağış çok, görüş mesafesi azdı. Süratli olduğu için virajı fark etmemiş olabilir. Bayramda oradan 50 bin araba geçti. Bu noktada olan tek kaza bu.''

GEÇEN YIL 14 KAZA OLDU

Taşar'ın otomobilin takla attığı bölgede daha önce de çok sayıda ölümlü trafik kazası yaşanmış ve Ankara bağlantı yolunun adı 'ölüm yolu' olarak anılmaya başlanmıştı.

2006 yılında Afyonkarahisar- Ankara çıkışındaki çevreyolu bağlantısında 9'u maddi hasarlı 14 kaza meydana geldi. 23 Ocak 2006'daki kazada İzmir'den Giresun'a giden Ali Sayın yönetimindeki 34 KU 999 plakalı Fındıkkale Turizm'e ait yolcu otobüsü, buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolun sol tarafındaki yaklaşık 15 metre derinliğindeki şarampole yuvarlanmış, otobüste bulunan 31 yolcudan 28'i yaralanmıştı.

Sezer KÜÇÜKKURT- Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title