Haberler

Tartıştığı Hemşireye "Eziksin" Diyen Doktora 5800 Liralık Tazminat Cezası

Güncelleme:

İzmir'de yaşanan hemşire-doktor tartışması mahkemeye taşındı. Doktorun "Eziksin, geri zekalısın" hakareti için mahkeme, 5 bin 800 TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

İzmir Bayındır Devlet Hastanesi'nde bir doktorun stajyere çöpteki tıbbi atıkları ayırmasını istemesi üzerine hemşireyle arasında tartışma çıktı. Görev yerleri değiştirildikten sonra karşılaşan doktor ve hemşire sözlü tartışmaya girdi. Bu sırada doktor hemşireye "Benim hakkımda konuşuyorsun. Senin tedaviye ihtiyacın var. Eziksin, geri zekâlısın, doktor olmadığın için egolosun" diye hakaret etmesi yüzünden dava açıldı. Mahkeme doktora 5 bin 800 TL manevi tazminat cezası kesti.

DOKTOR STAJYERE ÇÖPTEKİ ATIKLARI AYIRT ETMESİNİ İSTEDİ

İzmir Bayındır Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 2 yıl önce yaşanan olayda, iddiaya göre, hastanede iğne ucu gibi tıbbi atıkların biriktirildiği kutuya ampul ve cam atık da atıldı. Bunun üzerine Dr. N.Ç., öğrenci stajyerden kutudaki tıbbi malzeme dışındaki atıkları toplamasını istedi.

HEMŞİRE OLAYA KARŞI ÇIKIP TUTANAK TUTTURDU

Tıbbi malzemelerin toplanırken stajyerin eline batabileceği düşüncesiyle, aralarında hemşire N.P.'nin de bulunduğu çalışanlar tarafından tutanak tutuldu ve durum başhekime bildirildi. Olayın büyümemesi için Dr. N.Ç. ve hemşire N.P.'nin görev yeri değiştirildi.

DOKTOR: BENİM HAKKIMDA KONUŞUYORSUN, EZİK

Yaşananların ardından hemşire N.P. ile ameliyathane sorumlusu Dr. C.Y.'yi birlikte gören Dr. N.Ç., kendisi hakkında görüşüldüğü düşüncesiyle N.P.'ye çıkıştı.

DOKTORA HAKARETLERİ YÜZÜNDEN 5 BİN 800 TL CEZA

Dr. N.Ç., "Benim hakkımda konuşuyorsun. Senin tedaviye ihtiyacın var. Eziksin, geri zekâlısın, doktor olmadığın için egolosun" diye bağırdı.

Yaşadıkları üzerine tutanak tutturan hemşire N.P. de suç duyurusunda bulundu. Bayındır Asliye Hukuk Mahkemesi, hemşire N.P.'yi haklı bularak Dr. N.Ç.'nin yasal faiziyle birlikte 5 bin 800 TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

İzmir 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (16)

Mavikurt:

Bence miktar az olmuş doktor maaşı içim. . . 50 bin verecek ki bak bir daha hakaret eder mi. Bide Hemşireye egolu demiş ama kendisindeki egoyu hiç görmemiş.

27
1
yanıtYanıtla
Beyaz kız:

doktorun haklı olduğunu düşünüyorum hemşireler çok havalı doktor ne diyorsa onu yapmalı yetkili merci doktordur.

4
20
yanıtYanıtla
Wartolu:

Doktorlar kadar egusu tavan yapmiş karaktersiz bir meslek grubu daha yok. Hepsi icin olmasada maalesef çoğu böyle.

22
1
yanıtYanıtla
Brütüs:

Doktora cuk olmuş. Bir daha yapmaz

14
0
yanıtYanıtla
CHP’li:

İzmir’e iftira atmayın,İzmir’de böyle bir olay aslaa olmaz,,bir yanlışlık var,,bu adanada veya konyada olabilir.

2
11
yanıtYanıtla
Ağla:

Adana''lılar iyi gibmiş bunu gittiği her yerde reklam yapıyor.

yanıt0
yanıt0
ahmet:

yahu troll işte anlamıyormusunuz

yanıt0
yanıt0
Yasemin:

Maalesef Türkiye''de çoook saygısız, lafını bılmeyen dokrurlarımız çok para gözlerini kör etmiş. her turlu zorlukları hemşilerin üzerine yıkıyorlar ve sonrada hakaretler, yıllarca çalıştım hastanede iyisinide gördüm kötüsünde gördüm. avrupa hastanelerinde de gördüm sağlık çalışanları iyi ve hakaret asla yok ve af edilmez. dokturlar ilacı yazıp odasına çekiliyor. hastanın tüm sorunlarıyla hemşiler ilğileniyor hemşire hastanenin herşeydir. Dil uzatmayın

7
1
yanıtYanıtla
hm:

düşünsene prof olsa ben einstein''ım diye dolanır ortada

8
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

böyle terbiyesi eksik doktorlarda var demekki allah düşürmesin.

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title