Haberler

Tarsuslular Gönüllerince Eğlendi

Güncelleme:

Başkan Kocamaz, "halkımızla birlikte Tarsus'u hep ileriye götüreceğiz"

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen "Tarsus Yaz Konseri" Tarsus Barajı Devlet Parkı içerisinde bulunan Manas Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Ünlü ses sanatçılarından Gülay, Ozan Ali ve Ahmet Şafak'ın sahne aldığı ve geç saatlere kadar süren programda Tarsuslular gönüllerince eğlendi.

Konserlerinde amaçlarının halkı biraraya getirmek ve kaynaştırmak olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsusluların kendilerine destek verdiği sürece Tarsus'u hep ileri noktaya taşıyacaklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, "Bizim 19 yıldır Tarsus'ta verdiğimiz fiziki hizmetlerin dışında, rutin belediyecilik hizmetlerin dışında tek bir gayemiz var, bu kentte yaşayan bütün insanları bir ortak payda etrafında birleştirmek, bu kente hep birlikte sahip çıkmak, geçmiş ve gelecek arasında köprü oluşturmaktır. Bu konserlerin ana gayesi budur. Bildiğimiz gibi hem dünya hem de bölgemiz özellikle İslam alemi üzerinde çok büyük oyunlar oynamaktadır. Gidecek başka ülkemiz yoktur. Geçmişte, Osmanlı döneminde bir ve beraber olduğumuz ülkelerle, birilerinin oyununa gelerek aramıza set çekilmiştir.

Gerçekten içerisinde bulunduğumuz olay bizlerin her zamankinden daha fazla bir araya gelmesini, birlik ve beraberlik içerisinde olmasını gerektirmektedir. Dolayısıyla Tarsus üzerinde de oynanan oyunları az çok hepiniz biliyorsunuz. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinde olan kentimiz, maalesef yeni çıkarılması düşünülen büyükşehir sınırlarının genişletilmesi ile ilgili yasayla, geçmişten bu yana verdiği il olma mücadelesine nazire yaparcasına büyükşehir belediyesinin alt belediyesi, adeta mahallesi konuma getirilmek istenmektedir. Her platformda dile getiriyoruz.

Maalesef Tarsus, bu yasayla haritada silinecek dediğimizde birileri çıkıyor, 'Tarsus'u nasıl haritada silecekler" diyor. Onlara buradan sesleniyorum; Mersin sınırları içerisinde olan, alt belediyesi olan bir Akdeniz, bir Yenişehir, bir Mezitli ve bir Toroslar belediyesini açın haritaya bakın, yeri var mı yok mu görün? Bizde diyoruz ki hem kendimize, hem kentimize, hem birliğimize sahip çıkmak zorundayız. Şayet böyle bir yasa hayata geçirilecek olursa Tarsus bugünkü konumunda çok geriye gidecektir. Tarsus Allah'ın izniyle, Tarsus halkının desteğiyle 19 yıldır bir yerlere geldi, birileri Tarsus'un önünü kesmeye çalışsa da, birileri yapılan hizmetleri sabote etse de, Tarsus bugünde, yarın da, ilelebet var olacaktır.

Sizler bir ve beraber olduğunuz sürece, sizler, bizlere verdiğiniz desteği sürdürdükçe, bizler Allah'ın izniyle sizlerden aldığımız yetkiyle her türlü olumsuzluklar mücadele edeceğiz. Hizmetten hizmete koşacağız, koşacağız, koşacağız sizlerle birlikte Tarsus'u hep ileriye götüreceğiz" dedi.

Başkan Kocamaz'ın konuşmasını ardından ilk olarak sahne alan Ozan Ali sazıyla, sözüyle konser verdi. Daha sonra sahneye çıkan Gülay, halk müziğinde bir demet sunarak Tarsusluları coşturdu. Son olarak sahne alan Ahmet Şafak, son albümünde de bazı parçaları seslendirdi. 1 saat sahne kalan Ahmet Şafak, Tarsus'un artık bir dünya kenti ve örnek bir yerleşim alanı olduğunu söyledi. Birbirinde güzel parçalarını seslendiren Ahmet Şafak, Tarsuslulara unutulmaz bir gece yaşattı.

Üç sanatçının konserlerinin ardından Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çiçek, fincan takımı ve albümünü hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Kocamaz Ahmet Şafak Tarsus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title