Haberler

Tarsus Yarı Maratonu'nu Etiyopyalılar Kazandı

Tarsus Yarı Maratonu'nu Etiyopyalılar Kazandı

TARSUS YARI MARATONU'NU ETİYOPYALILAR KAZANDI

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, Belediye, SEV Vakfı ve Amerikan Koleji işbirliğinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen 21 kilometrelik 'Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nu Etiyopya'dan Mariga Setayahu erkeklerde, Bayesa Atsede'de bayanlarda birinci tamamladı.

Maratona, Etiyopya, Kenya, Moldova, Almanya, Fransa, Azerbaycan, ve İsveç'ten katılan yabancı sporcuların ile birlikte toplam bin 200 sporcu katıldı. Maratona vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ile Tarsus Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz'ın başlattığı maratonda, Erkeklerde Etiyopya'dan Mariga Setayahu 1.04.27'lik derecesi birinci olurken, bayanlarda ise yine Etiyopya'dan Bayesa Atsede 1.11.37'lik derecesiyle rakiplerini geride bırakarak birinciliği kazandı.

Yarışmaya her yaştan insanların katılması ayrı bir heyecan verdi.

Erkeklerde Etiyopya'dan Mariga Setayahu'nun 1.04.27'lik birinciliğinin ardından, Kenyalı sporcu Sammy Kipkoech Tum 1.04.28 'lik derecesiyle ikinci, yine Kenya'lı sporcu James Meli 1.06.16'lık derecesi ile üçüncü oldu.

Bayanlarda ise Etiyopya'dan Bayesa Atsede 1.11.37'lik derecesiyle birinci, İstanbul Kasım Paşa spor yarışçısı Ümmü Kiraz 1.15.58'lik derecesiyle ikinci olurken, Moldovya'lı atlet Natalia Cherkes 1.18.20'lik derecesiyle üçüncülüğü kazandı.

Maratonda engelli sporcu Yavuz Şap koltuk değnekleri ile koştuğu yarışı tamamlamayı başardı.

Maraton koşusundan 30 dakika sonrasında başlayan Halk koşusuna Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldübü, MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, Garnizon Komutanı Yarbay Abdükadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural Müftü, SEV Vakfı ve Amerikan Koleji temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarı Maratonu'nun Tarsus'u tanıtma hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü belirten Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Yarı Maratonu'nun büyük ilgi gördüğünü, bu yıl da Tarsus'u tanıtmak için uluslararası bir spor etkinliğini düzenlemenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kocamaz, "Amacımız Tarsus'un Türkiye'ye değil dünyaya tanıtmaktır. Bize bu konuda destek veren kuruluşlara, Amerikan Koleji ve SEV Vakfına teşekkür ederizö bu yıl maratonumuza yerli ve yabancı 1200 sporcu halk koşusuna ise 2 bin kişi katıldı" dedi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise, Tarsus'un uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek Tarsus Maratonu'na her geçen gün ilginin arttığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title