Haberler

Tarsus Tarım Müdürlüğü 80 Bin Şap Aşısı Yaptı

Tarsus'ta 2010 Yılı 'İlkbahar Aşılama Kampanyası' Çerçevesinde Büyükbaş Hayvanlara 80 Bin Adet Şap Aşısı Yapıldığı Bildirildi

Tarsus'ta 2010 yılı 'İlkbahar Aşılama Kampanyası' çerçevesinde büyükbaş hayvanlara 80 bin adet şap aşısı yapıldığı bildirildi.

Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknisyenleri tarafından ilçedeki büyükbaş hayvanlara 27 Bin 098 şap aşısı yapıldı.

Verilen bilgide, küçükbaş hayvanlara 53 Bin 500 adet Şap aşısı yapıldığı belirtilirken, kedi ve köpeklere ise 600 doz kuduz aşısı yapılarak, 1 Mart - 15 Mayıs 2010 tarihleri arasında olan aşılama döneminin başarı ile tamamlandığı belirtildi.

Ayrıca 14 Bin adet Rev1 (Brucella aşısı) yapıldığı ve bu aşılamaların halen sürdüğü açıklandı.

Öte yandan, Tarsus ve çevresinde faaliyet gösteren bal üreticileri için arı destekleme başvurularının 15 Temmuz 2010 tarihinde sona ereceği ifade edildi.

Tarım Müdürlüğü, arıcıların 15 Temmuz 2010 tarihine kadar Tarsus'ta ikamet ediyorsa ilçe Tarım Müdürlüğünden alınacak dilekçeyle, Tarsus dışından müracaat edeceklerin ise Veteriner Sağlık Raporu ve Arı Konaklama Belgesi ile müdürlüğün Hayvan Sağlığı Birimine başvuru yapmaları gerektiğini açıkladı.

(SÖ-DAB-İRE) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title