Haberler

Tarsus'ta üreticilere organik gübre desteği

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediyesinin "Organik Tarım Projesi" kapsamında eğitimlerini tamamlayan üreticilere organik gübre dağıtımı sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin "Organik Tarım Projesi" kapsamında eğitimlerini tamamlayan üreticilere organik gübre dağıtımı sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Toroslar ilçesinde 19 üreticiye yönelik dağıtımın ardından Tarsus'ta da 81 üreticiye 250'şer kilogramlık gübreler teslim edildi.

Tarsus Koordinasyon Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, projelere her bölgenin kendi iklim ve ekonomik şartlarına göre, üreticilerle ve muhtarlarla görüşerek karar verdiklerini söyledi. Tarım alanında verdikleri destekleri tek tek anlatan Gökçek, "Mersin'de tarımla alakalı ne varsa Büyükşehir Belediyesi olarak bir ucundan tutup üreticilerimize bir nebze de olsa yardımda bulunuyoruz. Tabi organik tarım da bunun içerisinde farklı bir projemiz. İnsan dostu ve çevre dostu bir proje olarak bu projeye başladık. Toroslar'da 19 üreticimiz, Tarsus'ta da 81 üreticimiz bizimle beraber bu projede yer alma nezaketi gösterdi" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü ve Meclis üyesi Ali Uyan ise Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinin sürekliliğine dikkat çekerek, "Hemen hemen her ay buraya geliyoruz, sizin gibi üretici dostlarımızla, kardeşlerimizle, ablalarımızla, ağabeylerimizle. Bu neyi gösteriyor? Mersin Büyükşehir Belediyemiz boş durmuyor. Organik tarım gerçekten insanlık adına, tüm dünya adına aslında çok önemli bir uygulama" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Av. Ünzile Kuru da yapılan destekten dolayı Başkan Seçer'e teşekkürlerini ileterek, "Eminim bu dağıtılan ürünler sizlere, doğal gübre kullanımıyla tarıma, çevreye ve dolayısıyla bir sonraki nesillere faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından üreticilere gübreleri dağıtıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tarsus Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title