Haberler

Tarsus'ta toplu konutlar 30 Haziran'da hak sahiplerine teslim edilecek

Güncelleme:

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediye tarafından yaptırılan toplu konutları 30 Haziran 2021 tarihinde hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediye tarafından yaptırılan toplu konutları 30 Haziran 2021 tarihinde hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi. Önceki yönetim döneminde şartnameye TEFE ve TÜFE farkı konulduğunu kaydeden Bozdoğan, Ekim, Kasım, Aralık taksitlerinde bu farkın alınacağını, daha sonraki taksitlerde ise bu farkı almayacaklarını söyledi.

Tarsus Belediye Meclisi'nin 2. Olağanüstü Toplantısı Başkan Bozdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediye meclis üyelerine, belediyenin toplu konut projesiyle ilgili bilgi veren Bozdoğan, önceki yönetim döneminde hak sahiplerinden alınacak taksitlere TEFE ve TÜFE farkı yansıtılmasının sözleşmeye konulduğunu kaydetti. Pandemi şartları nedeniyle yüzde 19.5 olan TEFE ve TÜFE oranından yaklaşık yüzde 14.5 gibi daha düşük oranı konut fiyatlarına yansıttıklarını söyleyen Bozdoğan, "Vatandaşın faydasına olan şeyi kabul ettik. 15 Şubat 2021 tarihine kadar ödemelerin tamamlanması durumunda TEFE-TÜFE farkı yansıtılmayacak ve tapuları verilecek,15 Şubat 2021 tarihinden sonra yapılacak ödemelerde ise Ekim 2020, Kasım 2020, Aralık 2020 ayları TEFE-TÜFE farkları yansıtılacak. 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren alıcılara TEFE TÜFE farkı yansıtılmayacaktır. Bu TEFE ve TÜFE farklarını ben koymadım. Daha önceki yönetim, vatandaşlarla sözleşme yaparken bunu koymuş. 2021 yılının Mart ayının başında inşaatımızın yüzde 75 tamamlanıp banka kredisi seviyesine getirilmiş olacak. 30 Haziran 2021 tarihinde ise inşaatı tamamen bitirip kat maliklerine teslim edeceğiz" dedi.

Bazı art niyetli kişilerin, siyasi nedenlerle toplu konut projesi üzerinden kendisine sosyal medya üzerinden saldırdığını ifade eden Bozdoğan, bu yönde sosyal medyada karalama kampanyası yapan bir kişinin, toplu konut için 169 bin lira ödediğini ve aynı evi bir internet sitesinde 280 bin liraya satışa çıkardığını tespit ettiklerini söyledi.

Bozdoğan, "169 bin liraya aldığı yeri 280 bin liraya satan bir insan lütfen sosyal medyadan saldırıda bulunmasın. Ben kimsenin zarar görmesini asla istemiyorum. Tam tersi vatandaşlara elimden geldiğince de iyileştirmek için de her şeyi söyledim" diye konuştu.

"Tarsus İdmanyurdu'nda kimsenin önünü kesmedik"

Tarsus İdmanyurdu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bozdoğan, "Bu takımın sahibi ben değilim ama bu takım hepimizin takımı. Belediye olarak da bu takıma sahip çıkmak benim boynumun borcu. Elbette ki bu takım için, idman yurdu için, Atatürk'ün 300 lira para vererek kurduğu bir takım için de elimden geleni yaparım. Biz kimsenin önünü kesmiyoruz, asla kesmiyoruz. Seçim ancak 28 Şubat'ta yapılabilir denildi. 28 Şubat'a kadar beklemen gerekiyor. 28 Şubat'ta seçime girersiniz dedik. Kendi düşünceleri var, idealleri var, takım için yapmak istedikleri var yapabilir ama sosyal medyada gereksiz bir şekilde saldırarak ki bunu eski bir belediye başkanımız da yaptı. Biz takıma borç vermedik, halkın parasını takım için kullandık. Nasıl Kubatpaşa'yı halkın parasıyla yaptıysak, Tarsus İdmanyurdu'na da o parayla destek olduk. Ama bunlar halkın parasıyla oldu ve bir kuruşuna kadar ben hesabını rahatlıkla veririm. Ama oradaki atılan başlıklar, gerek eski belediye başkanının söylediği sözler, takıma sahip çıkmak isteyen var da ben çıkmayın mı diyorum? Kimsenin önünü kestiğim yok ki. Biz bu takımın her zaman yanındayız, kim başkan olursa olsun yanındayız ve bu takıma olacak desteği sonuna kadar vereceğiz. Bu takımın şampiyon olmasını herkesten çok ben isterim. ve takım bu kadar iyi giderken bu kadar başarıyken böylesine garip şeylerin çıkmasına anlam veremedim" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tarsus Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title