Haberler

Tarsus'ta koruluğa fidan dikildi

Güncelleme:

Mersin'in Tarsus ilçesinde oluşturulan koruluğa fidan dikildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde oluşturulan koruluğa fidan dikildi.

Tarsus Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Eskiömerli Mahallesi'nde bulunan park yenilenip işlevsel hale getirilirken, daha şık ve modern bir görünüme dönüştürüldü. Parktaki çalışmaların tamamlanmasının ardından Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Dünya Çevre Günü nedeniyle çocuklarla bir araya geldi. Bozdoğan, minik yüreklere küresel ısınmaya karşı mücadelede yeşil alanların önemini anlatıp, onları doğa dostu olmaya davet etti. Bozdoğan, "Çevreye karşı hepimizin, sadece sizlerin değil daha fazla büyüklerin, sizler için hassas davranması gerekiyor. Çünkü günümüzün en önemli sorunlarından birisi küresel ısınma ve iklim değişikliği. Bunlar hepimizi ilgilendiriyor. Önemli bir pandemi geçirdik. Doğanın ne kadar önemli olduğunu, bizden başka canlıların da yaşam haklarının ne kadar önemli olduğunu anladık. Etrafımıza baktığımız zaman sanayinin getirdiği bu artıklar, naylonlar, spreyler, suni gübreler bunların hepsinin ne kadar zararlı olduğunu görüyorsunuz. Bizim en büyük amacımız yaşadığımız bu kentin yemyeşil bir kent olması. Küresel ısınmayı önlemek için de elimizdeki en önemli öge, karbonu mutlak suretle depolamak için yeşil alanları daha fazla arttırmamız gerekmektedir. Yeşil alanlar ne kadar çok artarsa, hepimiz nefes alır hale geliriz. Özellikle de küresel ısınmada çok iyi bir yol kat etmiş oluruz" dedi.

Çocuklara çeşitli hediyeler ve evlerinin bahçelerine dikmeleri için fidan armağan eden Başkan Bozdoğan, Dünya Çevre Günü nedeniyle planlanan etkinlikler kapsamında, Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan koruluğa fidan dikip kendi elleriyle can suyu verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Çevre Günü Bozdoğan Mersin Tarsus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title