Haberler

Tarsus'ta "En Güzeller Yarışması" Sonuçlandı

Mersin'in Tarsus İlçesinde, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı Tarafından Çevre Haftası Kapsamında Düzenlenen "En Güzeller Yarışması" Sonuçlandı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından Çevre Haftası kapsamında düzenlenen "En Güzeller Yarışması" sonuçlandı.

Tarsus Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine; Kaymakam Abdulhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Yarbay Ali Başar, Belediye Başkan Vekili İsmail Demir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Coşkun Sel, Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Müftü Yakup Arslan, mahalle muhtarları, oda ve dernek temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Ödül töreninin açış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili İsmail Demir, "Çevreyi sadece bu hafta içerisinde değil, her zaman korumak zorundayız. Tarsus Belediyesi olarak çevreye ve tarihi değerlere verdiğimiz hizmetten dolayı birçok kuruluştan çeşitli ödüller aldık. İnsanların çevreye karşı daha duyarlı olması gereken bir dönemdeyiz. Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluklarının, çevre sorunlarının artmasına neden olduğu görülmektedir. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere sebep olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliği sonucunda oluşmaktadır. Balıklar, çevre kirlenmesinden en çok zarar gören canlıların başında gelir. Sanayi artıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan gazlar, dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerdir" dedi.

Kaymakam Abdulhamit Erguvan ise, Tarsus'ta yaşayan insanların mahallelerinin, evlerinin, camilerinin, okullarının ve bahçelerinin güzel olması amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini belirterek, "Bu yarışmalara katılımların artması için sivil toplum kuruluşlarına çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Dünyada son 50 yılda çevre çok kötü kirlendi. Bir atasözümüz vardır; 'Akan su kirlenmez' diye. Bizim çocukluğumuzda böyleydi, fakat şimdi akan sular bile kirletilmiş. Toprak insana değil, insan toprağa aittir. Çocuklarımıza nasıl bakıyorsak, doğaya da öyle bakmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ödül törenine geçildi. Şehitler Tepesi Mahallesi "En temiz mahalle" seçilirken, "En temiz okul" Sakarya İlköğretim Okulu, "En temiz cami" ise Şehitler Camisi oldu.

Toplantı sonunda katılımcılara fidan dağıtıldı.

(EY-MT-MT-Y)

07.06.2007 16:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title