Haberler

Tarsus'ta AB ile Uyumlu İcra Dairesi Açıldı

Adalet Bakanlığınca Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürüttülen İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Eşleştirme Projesi kapsamında 38. pilot icra dairesi seçilen Tarsus İcra Dairesi, hizmete girdi.

Adalet Bakanlığınca Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürüttülen İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Eşleştirme Projesi kapsamında 38. pilot icra dairesi seçilen Tarsus İcra Dairesi, hizmete girdi.

Tarsus Adliye Sarayı zemin katında oluşturulan yeni çalışma modeliyle oluşturulan Tarsus İcra Dairesi, düzenlenen törenle açıldı.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, açılışta yaptığı konuşmada, hukuki boşluğun olduğu yerlerde mafyanın ortaya çıktığını söyledi.

Türk hukuk sistemi içerisinde icra iflas dairelerinin önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Ünal, "İcra iflas dairelerinin verimli çalışması, vatandaşların huzur ve sükunu içindir. Açtığımız yeni icra dairesi modeliyle icra daireleriyle tek elden yönetilecektir." dedi.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Arı da yeni icra modeli uygulamasının 38'incisini Tarsus Adliyesinde açtıklarını belirtti.

Daire hakkında bilgi veren Arı, "Burası yeni bir icra dairesi değildir. Uzmanlaşmış personeliyle yeni model icra dairesidir. Bu yeni modelle icra dairelerinde işler daha seri ve verimli olacak." diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ise yeni icra modeli kapsamında Tarsus İcra Dairesini faaliyete geçirdiklerini vurgulayarak, "İcra daireleri devletimizin cebri icra organı olup bu organın etkinliği ve verimliliğinin arttırılması için bu pilot proje uygulanmaktadır." dedi.

Kılıç, Tarsus İcra Dairelerinde bugün itibariyle 22 bin 200 esas dosya, 9 bin 45 talimat dosyası ve 14 iflas dosyası olmak üzere toplamda 31 bin 259 derdest dosya bulunduğunu kaydetti.

Açılışa, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Karakuş, Mersin Barosu Tarsus Temsilcisi Cihan Öktem, hakim ve savcılar ile Emniyet Müdürü Halis Ünal, Jandarma Komutanı Binbaşı Mahmut Erin de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title