Haberler

Tarsus'ta 2006 Yılında 368 Tüketici Hakkını Aradı

Tarsus Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Serap Kırış, Tüketicilerin, Haklarını Aramak İçin Artık Daha Bilinçli Hareket Ettiğini Söyledi.

Tarsus Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Serap Kırış, tüketicilerin, haklarını aramak için artık daha bilinçli hareket ettiğini söyledi.

Tarsus'ta 2006 yılında 368 tüketicinin hakkını aradığını belirten Kırış, "Türkiye'de ilk kez 1995 yılında yürürlüğe giren 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ile tüketicilere bazı haklar tanınmıştır. Hepimiz birer tüketici olduğumuzu unutmayalım, yasalarla tanınmış haklarımızdan yararlanalım" dedi.

4077 sayılı kanunda daha sonra yapılan değişikliklerle tüketicilere sağlanan hakların kapsamının genişletildiğini ifade eden Kırış, "Yasaların işlerlik kazanması, Tüketicilerin haklarını daha iyi bilmelerine ve doğru kullanmalarına bağlıdır. Banka kartları ve redi kartları kanunu tasarısı şu sıralar görüşülmektedir. Kredi kartları için bankalara kart bedeli ödenmemesi için ilgili bankaya dilekçe ile başvurunuz. Kredi kartı alırken bir sözleşme imzalamış iseniz, burada yazılı bedeli ödemeniz gerekebilir. Ancak bankalar kart sahibinin kart için ödenen bedelle artırım yapamazlar. 15 Mart 2007 itibarıyla Bakanlığın bu kredi kartlarındaki kargaşanın giderilmesi için yeni bir yasal düzenlemeye gitmesini umut ediyoruz" diye konuştu.

Kırış, Tarsus Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin 2006 yılında toplam 368 şikayeti karara bağladığını, bunlardan 315'inin tüketici lehine, 20'sinin tüketici aleyhine ve 32'sinin de tarafların anlaşması ile sonuçlandığını kaydetti.

(EY-MT-Y)

17.03.2007 13:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title