Haberler

Tarsus-Kask Uygulaması Yapan Polisten, Kaplumbağa Sorusu

MERSİN'in Tarsus İlçesinde trafik polisleri motosikletli sürücüler üzerinde kask uygulaması yaptı. Uygulama sırasında kaplumbağaların neden uzun yaşadığını soran polisler, motosiklet sürücülerinin seyir halinde mutlaka kask kullanmaları uyarısında bulundu.

Tarsus İlçesinde Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri motosikletliler üzerinde kask uygulaması yaptı. Uygulama sırasında polisler motosiklet sürücülerini kask takmaları konusunda el ilanları ve broşürlerlede bilgilendirdi. Bastırdıkları 15 bin broşür ile motosikletlilere kast takmanın olası kazalarda başlarına alacakları darbelerden koruyacağını ve ölüm riskini engelliyeceğini açıkladı. Uygulama sırasında polisleri kask takanlara teşekkür ederlerken takmayanlara önce 'Kaplumbağaların neden uzun yaşadıklarını' sorarak kask takmalarını tavsiye ettiler.

Bu arada uygulama sırasında bazı vatandaşların yanlarında kask taşımalarına rağmen takmadıkları gözlenirken, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ragıp Erdem, kentte motosikletlilerin kask takma oranın yüzde 90'lara ulaştığını söyledi. Erdem, "Uygulamalarımız ve kontrollerimiz esnasında el ilanları ve broşürler ile sürücülerimizi uyarıyoruz. Yaptığımız uygulamalar ile Tarsus'ta son günlerde motosikletlilerin kask takma oranları yüzde 90'lara ulaşmıştır. Bu konuda kontrollerimiz aralıksız devam edecektir. Koruma başlığı kullananlarda ölümcül baş yaralamalarının yüzde 60- 70 oranında azaldığı unutulmamalıdır. Kask kaza anında korur, Motosiklet, motorsiklet ve elektrikli bisiklet sürücüleri kask kullanmak zorundadırlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title