Haberler

Tarsus Eshab-I Kehf Minikler Futbol Festivali

Irak Kerkük Kalespor, K.K.T.C Gündüz Tekin Onay Futbol Okulu, Beşiktaş, Ankaragücü, Eskişehirspor, Şanlı Urfaspor, Kütahyaspor, Gaziantep Şehit Kamil Belediyespor, Tarsus Belediyespor ve Tarsus İdman Yurdu takımlarını katıldığı festivalin tüm maçları 27 Aralık Stadı'nda oynanacak.

Minik sporcularla Toy Bahçesinde yemekte bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'un tarihini anlattı.

Başkan Kocamaz, Tarsus'un çok sayıda uluslar arası etkinliğe ev sahipliğini yaptığını söyledi.

Başkan Kocamaz, "Bizim anlayışımız sadece düz bir belediyecilik anlayışı dışında bu ülkenin insanlarını hatta Türk Dünyası'nın insanlarını bir araya getirip onların birbirleriyle tanışmasını , kaynaşmasını sağlamak. Tabii buna da bir vesile gerekiyor. Bu vesilede bugün burada en çok kafa yorduğumuz futbol. Bu nedenle her yıl Tarsus'un bir değeri adına bu etkinliği gerçekleştirmek istiyoruz. Dolayısıyla ilk 3 yıl Nusret Turnuvası olarak gerçekleştirilen bu turnuva, önümüzdeki 3 yılda Eshab-ı Kehf turnuvası olarak sizlerle buluşacak. Tarsuslular sizin gibi değerli gençleri Tarsus'ta misafir etmenin şerefini, gururunu taşıyacaklar. Gençler bizim sizlerden isteğimiz, bizim sizlerden beklentimiz Aziz Atatürk'ün belirttiği gibi 'Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda da ahlaklısını severim' dediği gibi bu özdeyişe uygun olarak kendinizi yetiştirmeniz ve gelecekte inşallah ülkemizin isim yapmış takımlarında ve onun ardından da Türk Milli takımında ay yıldızlı formayı şerefle taşımanız. Herkes büyük takımlarda yada milli takımda oynamayabilir ama önemli olan sporu bir barış aracı olarak kullanmak, sporu sağlıklı bir yaşam amacı olarak değerlendirmek sporu, insanları tanımak, kaynaşma, birbirine saygı gösterme, birbirinizi sevme aracı olarak kullanmanızdır. Bu ülkenin birliğe, dirliğe, bütünlüğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Sizlerin bu ülkeye hayırlı birer birey olarak yetişmeniz açısından bu tür turnuvaları tertip etmeye çalışıyoruz. Köylerarası futbol turnuvası bugün federasyonun kayıtlarına girmiş çok önemli bir turnuvadır ve bu yıl 14.sü gerçekleştirilmiştir. Müesseseler arası turnuva da ise 35 yaşın üzerindeki insanlarımız burada hem güzel zaman geçiriyor hemde birbirleriyle yılda bir defada olsa kaynaşıyor en azından stres atma imkanı buluyor. Bu turnuvaya bizzat katılarak kentimizi şereflendiren siz sevgili çocuklarımıza, kulüp yöneticilerine ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yemekten sonra misafir takım yöneticileri, Başkan Kocamaz'a yanlarında getirdikleri hediyeleri verdiler.

K.K.T.C Gündüz Tekin Onay Futbol Okulu ile Irak Kerkük Kalespor maçının başlama vuruşunu Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve İlçe Emniyet Müdür Vekili İbrahim Işıklı, Tarsus Belediyespor ile Tarsus İdman Yurdu müsabakasının başlama vuruşunu ise MHP İlçe Başkanı Hakan Özbelli ve MHP eski Mersin Milletvekili Prof.Dr. Akif Akkuş yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title