Haberler

Tarsus Belediye Meclisi Sığınmacılar İçin Olağanüstü Toplandı

Tarsus Belediye Meclisi, Güney Kore'nin Türkiye'deki sığınmacılar için yaptıracağı Göçmen Sağlığı Merkezleri için olağanüstü toplantı yaptı.

Tarsus Belediye Meclisi, Güney Kore'nin Türkiye'deki sığınmacılar için yaptıracağı Göçmen Sağlığı Merkezleri için olağanüstü toplantı yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güney Kore tarafından Türkiye'deki sığınmacılar için yaptırılacak Göçmen Sağlığı merkezlerinden birinin de Tarsus'ta planlanması dolayısıyla Tarsus Belediye Meclisi yaptığı olağanüstü toplantıyla yer tahsisi konusunu karara bağladı.

Meclis yapılan görüşmeler sonucunda, Girne Mahallesi'ndeki 991 ada 128 parsel numaralı 842 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın, Suriyeli sığınmacılara insani yardım amacıyla imzalanan Güney Kore Fonu Hibe Anlaşması kapsamında 5-6 hekimin yer alacağı Göçmen Sağlığı Merkezi'ne 25 yıllığına tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, konunun gecikmemesi için belediye meclisini olağanüstü topladıklarını belirterek, "Bu bir hizmet ve bizler şehrimize yapılacak her hizmetin önünü açarız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kore Türkiye Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title