Haberler

Tarsus, 'Avrupalı Seçkin Destinasyon' Olma Yolunda

Avrupa Komisyonu; EDEN (European Destination of Excellence) projesi ile Avrupa turist destinasyonlarının ortak ve farklı özelliklerine ve değerlerine dikkat çekmeyi, turizmin sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilirliğini sağlayarak ekonomik gelişmeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda Avrupa Komisyonu 2011 yılı EDEN temasını "İyileştirilmiş Fiziksel Mekanlar" olarak belirlemiştir.

İyileştirilmiş fiziksel mekan olanaklarına ilişkin potansiyelinin destinasyon yaratma kapasitesi göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirme sonucu Kültür Bakanlığına ulaşan başvurulardan yapılan değerlendirme neticesinde en yüksek puanı alan beş finalist destinasyon belli olmuştur.

Güzide şehrimiz Tarsus'da ilk beşe girerek finalist olmaya hak kazanmıştır.

Tarsus Belediyesinin hazırlamış olduğu "TARSUS'TA ST. PAUL'UN AYAK İZLERİ" sloganıyla ile Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Yarışması 2011 Türkiye Ulusal Destinasyonu olmaya adaydır. Kültür Bakanlığı'ndan gelecek komite, 19 Nisan 2011 tarihinde şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edeceklerdir. Değerlendirme Komitesi üyelerince yapılacak saha ziyaretleri neticesinde Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Yarışması 2011 Türkiye Ulusal Destinasyonu belirlenecektir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title