Haberler

DHA YURT ÖZEL GÜNDEMİ -TEKRAR

Güncelleme:

Tarlasına kurduğu güneş enerji santraliyle 180 ton daha fazla pancar üretti

AKSARAY'da çiftçi Metin Ünüvar, 65 dekarlık tarlasına kurduğu güneş enerjisi santrali sayesinde, sulama sırasında kullandığı mazot parasından tasarruf ederken, geçen yıla oranla da 180 ton fazla pancar üretti. Ünüvar, "Güneş enerji santrali kurmadan önce 480 ton pancar üretiyorum. Santralden sonra daha fazla sulama imkanı bulduğum için 180 ton daha fazla ürün elde ettim" dedi.

Yeşilova beldesinde oturan ve 35 yıldır çiftçilik yapan Metin Ünüvar, tarlasına 42 panelli 10 kilovatlık elektrik üreten güneş enerjisi santrali kurdu. 55 bin TL'ye mal ettiği santralle 65 dekarlık tarlasındaki ürünü sulayan Ünüvar, sulamada kullandığı mazot parasından yaptığı tasarrufla bir yılda santralin parasını çıkardı.

'HEM SUDAN KAR ETTİM HEM FAZLA PANCAR ÜRETTİM'

65 dekarlık arazisinde şeker pancarı üreten Ünüvar, şunları söyledi:

"Daha önce 65 dekarlık tarlamdan 480 ton pancar elde ediyordum. Geçen yıl 55 bin TL'ye güneş enerji santrali kurdum. Güneş enerji santrali sayesinde, elektrik ve mazot parası vermeden tarlamı suladım. Daha önce traktörle kuyudan suyun çıkmasını sağlayıp suluyordum. Üstelik sezonda 7- 8 defa ancak sulayabiliyordum. Şimdi günde 2 defa 7 saat yağmurlama sulama yapıyorum. Tarlanın tamamını ise dönüşümlü olarak haftada 1 suluyorum. Elektrik ve mazot parasından tasarruf sağladım. Böylelikle santral için yaptığım masrafı bir yılda amorti ettiğim gibi tarlayı daha fazla suladığım içinde 180 ton daha fazla pancar elde ettim."

'2 TARLAMA DAHA SANTRAL KURDUM'

Geçen yıl hem ekonomik tasarruf sağladığını hem de daha fazla ürün elde ettiği için bu yıl 2 tarlasına daha güneş enerji santrali kurduğunu belirten Ünüvar, "Bu yıl iki tarlama daha santral kurdum. Hatta bir tanesi evimin yanındaki tarlada. Yaz mevsiminde tarla sulamada kullandım. Artık kış ayında da evimin ısınmasında kullanacağım" dedi.

Ünüvar, bölgede 80 çiftinin daha tarlasına güneş enerji santrali kurduğunu kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title