Haberler

Tarkan'dan Çevre Mücadelesinde Rizelilere Destek Sözü

Tarkan, konser vermek için geldiği Rize`de, İkizdere İlçesi`ne bağlı Rüzgarlı Köyü`ndeki yakınlarını ziyaret etti. Tarkan, köyde yapılması planlanan hidroelektrik santrallerine karşı mücadele veren hemşehrilerine, destek sözü verdi.

Pop müziği sanatçısı Tarkan, bu yıl 19`uncusu düzenlenen Uluslararası Rize Çay ve Turizm Festivali`nde pazar günü konser verdi. Konser için memleketine gelen Tarkan, dün de Rüzgarlı Köyü`nde yaşayan akrabalarını ziyaret etti. Köyde, yaklaşık 2 saat kalan Tarkan, yakınlarıyla sohbet ederek hasret giderdi. Babasının mezarını da ziyaret eden Tarkan, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen hemşerileriyle yakından ilgilendi.

DUYARLILIĞI HEMŞERİLERİNİ SEVİNDİRDİ

Tarkan, Rüzgarlı Köyü`ne yapılması planlanan hidroelektirk santraline karşı mücadele veren köylülere, destek sözü de verdi.

1000 rakımlı Rüzgarlı Köyü`ndeki Rüzgarlı Vadisi`nde yeralan Çamlı Deresi üzerinde, Atabey Enerji Üretim firması tarafından yapılması planlanan 10.13 Megawatt gücündeki Rüzgarlı 1 ve Rüzgarlı 2 hidroelektrik santraline (HES) karşı mücadele başlatan köylüler, Tarkan`ın gösterdiği duyarlılık karşısında memnun olduklarını söyledi. Rüzgarlı girişimcileri sözcüsü Halil Demircan, şelaleleri, eşsiz doğa güzellikleri ile ünlü Rüzgarlı Vadisi`nde kurulması planlanan santrale karşı Tarkan`ın kendilerine gereken yardımı yapacağını söylediğini belirterek, ``Tarkan`ın çevre ve doğa düşkünü olduğunu biliyoruz. İkizdere`nin, Rize`nin çocuğudur. Biz çevremizi, vadilerimizi, göllerimizi ne kadar seviyorsak gördük ki Tarkan da bizden fazla seviyor. Tarkan da bu mücadeleye bir şekilde destek verip ortak oluyor. Bize destek sözü verdi. Her zaman yanımızda olacağını söyledi`` dedi. Demircan şunları söyledi:

``İki yıldır burada çevre mücadelesi veriyoruz. Bu vadilerden akan sular kurutulursa İkizdere`nin geleceği çok karanlık olacaktır. Biz burada yaşam alanlarımızı korumak için mücadele veriyoruz. Bu şirketlerin para kazanma uğruna çevreyi, doğayı yok etme mücadelesine karşı koyacağımızı ifade ediyoruz. Üzerimizdeki bütün baskıları yok sayarak direneceğimizi söylüyoruz.``

Rüzgarlı köyü sakinleri de santrale karşı olduklarını belirterek eşsiz güzelliklerin yok edilmemesini istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title