Haberler

Tariş Gömeç Kooperatifi Kapasite Artırdı

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'ne Bağlı Gömeç Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi, Kontinü Tesisini Yenileyerek Kapasitesini Artırdı.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’ne bağlı Gömeç Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi, kontinü tesisini yenileyerek kapasitesini artırdı.

Günlük 80 ton kapasiteli iki kontinü tesisi yenilerek, günlük kapasite günlük 160 tona yükseldi. Tesisin yenilenmesi münasebetiyle düzenlenen törene Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman ve çok sayıda üretici katıldı. Törende konuşan Çetin, zeytinyağı üretiminde İspanya’dan sonra ikinciliğin hedeflendiğini hatırlatarak, “Yapılan yatırımların boşa gitmemesi için zeytin üreticisinin üretim heyecanı kırılmamalıdır” dedi.

Her türlü fedakarlığın yıllardır üreticilerden beklendiğini dile getiren Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zeytin fidanı çocuk gibi özen ister. Bir fidan dikildikten en erken 7 sene içinde ürün alırsınız. 7 sene aynen bir çocuğa bakar gibi karşılıksız bakar büyütürsünüz. Bu anlamda zeytincinin, üreticinin ümidini kırarsanız yapılan bunca yatırıma yazık olur. Yükselen değerlerin nemasından yararlanmak isteyenler olacaktır. Bu doğaldır. Ancak bunları ulusal politikaları belirleyerek ve bu politikaları ırzımız namusumuz gibi koruyarak engelleyebiliriz.”

Zeytinyağı sezonu öncesinde Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birlikleri tarafından gündeme getirilen Dahilde İşleme Rejimi tartışmaları nedeniyle Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği olarak ilk defa Ocak ayında fiyat açıkladıklarını kaydeden Çetin, iki ay süre ile DİR’in engellenmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Sonuçta DİR izni verilmediğini dile getiren Çetin, “Ancak iki ay süreyle zeytinyağında politikamızı belirleyemedik ve geç fiyat açıkladık. İthalat üreticiyi cezalandırmak malını ucuza almak için gündeme getirildi. Ancak üreticinin aklını yok sayıyorlarsa yanılıyorlar. Üretici hesabını yapar, zeytinyağının değerini verirsen malını da satar” dedi.

Ancak tartışmalara son noktanın konulmadığı düşüncesini dile getiren Çetin, ihracatçıların “İlk raundu kaybettik ama bunun rövanşı var” tavırlarında olduğunu belirterek, “Ancak biz mücadeleyi sürdüreceğiz. Bütün değerler mücadele ile elde edilir. Bizim de buna yüreğimiz yeter” dedi.

Gömeç Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ali Uzun ise, tesisin yenilenmesinde Avrupa Birliği tarafından Tarım Bakanlığı aracılığı ile dağıtılan Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Projesi’nden kaynak alındığını belirtti.

(MŞ)

08.02.2008 18:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title