Haberler

Tarımsal üreticiden semt pazarların kontrollü açılması talebi

Güncelleme:

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, üreticinin tam kapanma döneminde ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek semt pazarlarının kontrollü bir şekilde açılmasını istedi.

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, üreticinin tam kapanma döneminde ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek semt pazarlarının kontrollü bir şekilde açılmasını istedi.

Gümüş, yazılı açıklamasında, tam kapanma döneminde semt pazarlarının kapalı olmasından dolayı ürün sevkiyatının yapılamadığını belirtti.

Bu durumun üreticinin büyük sorunlar yaşamasına neden olduğunu ifade eden Gümüş, şunları kaydetti:

"Ürünleri, dalından toplatmak bile işçinin yevmiye ücretini karşılayamıyor. Bütün örtü altı ürünlerinde durum bu şekilde. Üretici ürününü artık toplamamayı ya da toplanan ürünler satmadan dökmeyi düşünüyor ve çöpe döküyor. Semt pazarlarının acilen kontrollü bir şekilde açılması lazım. Bu şekilde iki haftalık süreç tamamlanırsa üretici kesinlikle telafisi mümkün olmayan bir sıkıntıya düşecek."

Gümüş, marketlerin açıkken pazarların kapalı olmasıyla alım gücü olmayan tüketicinin pazarlara göre daha pahalı satan marketlere yöneldiğine dikkati çekti.

Gümüş, "Bu şartlarda tam kapanmadan dolayı çiftçinin muaf olmasının hiç bir önemi yok. Çünkü çiftçi ürettiği ürünü satamıyor. Konuyla ilgili mağduriyetimizi, konunun önemi ve aciliyetini vurgulayarak etkililere ilettik." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüş Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title