Haberler

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor

Bartın’ın Amasra ilçesine bağlı köylerde 75 çiftçiye yönelik 3 grup halinde süt sığırcılığı, 3 grup meyve ağaçlarında budama ve 25 çiftçiye yönelik bitki hastalıkları ve zararlıları ile mücadele kursu düzenleneceği bildirildi.

Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı köylerde 75 çiftçiye yönelik 3 grup halinde süt sığırcılığı, 3 grup meyve ağaçlarında budama ve 25 çiftçiye yönelik bitki hastalıkları ve zararlıları ile mücadele kursu düzenleneceği bildirildi.

Bartın İŞKUR Müdürlüğü, Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Amasra, Ulus İlçe Tarım ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' projesi kapsamında Amasra köylerinde 75 çiftçiye yönelik 3 grup halinde süt sığırcılığı, 75 çiftçiye yönelik 3 grup meyve ağaçlarında budama ve 25 çiftçiye yönelik bitki hastalıkları ve zararlıları ile mücadele kursu düzenleneceği bildirildi.

Bartın İŞKUR İl Müdürü Ramazan Erdim, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Proje kapsamında, Ulus'un köylerinde 75 çiftçiye yönelik 3 grup halinde arı yetiştiriciliği kursu düzenlenecektir. Toplam katılımcı sayısı 250 çiftçidir. Abdipaşa beldesinde arı yetiştiriciliği, Gözpınar Köyünde süt sığırcılığı, Budakdüzü, Çaybükü, Sütlüce köylerinde domates yetiştiriciliği, Ulus'ta mantar yetiştiriciliği kursları planlanmış, bu kurslardan Abdipaşa, Gözpınar ve Budakdüzü'nde ki kurslar başlamış ve halen devam etmektedir. Bu kurslara da 150 çiftçi katılacak olup, toplamda 400 çiftçiye eğitim verilmiş olacaktır. İşbirliği yapan kurum, kuruluş yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdipaşa Amasra Bartın Ulus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title