Haberler

Tarımın Kalbi Bu Fuarda Atacak

Güncelleme:

Tarım sektörünün öncü kuruluşlarını biraraya getiren AgroExpo Eurasia Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, Kültürpark'ta 8'nci kez kapılarını açtı.

Tarım sektörünün öncü kuruluşlarını biraraya getiren AgroExpo Eurasia Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, Kültürpark'ta 8'nci kez kapılarını açtı. 4'ncü Animal Expo Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı ile birlikte açılan fuar, 20-23 Eylül tarihleri arasında ziyaretçi kabul edecek.

Yoğun ilgi gören fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, İzmir'in fuarlar ve kongreler kenti olma hedefi doğrultusunda düzenlenen fuarların kentin önünü açtığını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'deki 16 büyükşehir belediyesi içinde Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nı kuran ilk belediye olduğunu anımsatan Aydoğan, üreticiyi her konuda desteklerini belirtti.

Göreve geldiklerinden bu yana, 8 yıldır çiçek, süt başta olmak üzere bir çok üreticinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklendiğini söyleyen Aydoğan, "Tire'deki süt üreticisi ile Bayındır'daki çiçek üreticisinin geldiği durum ortadadır. İlköğretim okullarında gerçekleştirdiğimiz süt kampanyamızdan sonra, şimdi de 'Süt Kuzusu' projesi ile 0-5 yaş çocuklarımızın evlerine süt dağıtıyoruz. Üreticimizin ürününün kalitesini korumak için ova yollarını son sürat asfaltlıyoruz" dedi.

"Tarım ve hayvancılık olmadıkça bir ülkenin kalkınamayacağının bilincindeyiz" diye konuşan Dr.Sırrı Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu fikrimizi, icraata geçirmek için çalışıyoruz. Kurduğumuz toprak ve yaprak analiz laboratuvarının yanısıra, Yarımada ve Efemçukuru'nda da organik tarımı destekleyen çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bostanlı'daki organik pazarımız faaliyetine devam ediyor. Tarım olmazsa, üretim olmazsa hiç bir şey olmaz. Bu fuarlar, aynı zamanda bir çalıştay ve bilgi alışverişi, tanışma vesilesidir. İnanıyorum ki, Tarım Fuarı her yıl yükselerek devam edecektir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da, tarım sektörünün sorunlarına değindiği konuşmasında köylünün 25 milyon dönüm arazide üretimden vazgeçtiğini söyledi.

Son 10 yılda ilk kez Kurban Bayramı için hayvan ithalatı yapıldığını, Osmanlı'dan bu yana ilk kez saman ithal edildiğini belirten Günaydın, koyun, keçi ve büyükbaş hayvan varlığının da 1980'den bu yana hızla düştüğünü dile getirdi ve şöyle dedi: "Şunu söyleyeyim Türkiye'de çiftçi desteklenmiyor, köylü öldürülmek isteniyor, çiftçi vergilendiriliyor. Köylünün toprağına, hayvancılık işletmelerine yeni zenginler el koyuyor. Tablo bu kadar basittir."

Açılışta TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi ve Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Ali Aşlık, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan, Tarım Gıda ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yeşil ile Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, katılımcılar açılış kurdelesini hep birlikte kesti. Fuarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin standı katılımcılardan büyük ilgi gördü.

(HD)

20.09.2012 16: 06: 59

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kültürpark Türkiye Aydoğan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title