Haberler

"Tarımda Geleneksel Yöntemleri Terk Edip Bilimsel Yöntemlere Başvurmalıyız"

AK Parti Kocaeli milletvekili adayı İlyas Şeker, "Artık iyi verim alabilmek için tarımda geleneksel yöntemleri terk edip bilimsel yöntemlere başvurmalıyız" dedi.

AK Parti Kocaeli milletvekili adayı İlyas Şeker, "Artık iyi verim alabilmek için tarımda geleneksel yöntemleri terk edip bilimsel yöntemlere başvurmalıyız" dedi.

Şeker ile milletvekili adayı Sami Çakır Kartepe Ziraat Odası'nı ziyaret ederek çiftçilerle görüştü.

Şeker, Kandıra'da kurulacak olan Gıda OSB'nin hammaddesinin bölge çiftçisinden karşılayacağını belirterek "Firma peynir yapıyorsa sütü köylüden alacak. Salça yapıyorsa domatesi köylüden alacak. Bu ilişki OSB'ye yatırım yapacak firmalara şart koşulacak. Böylelikle köylü kendine sürekli bir pazar bulacak" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz toprak analizi yaparak toprağa hangi ürünün ekileceği konusunda çiftçiye destek olduğunu ifade eden İlyas Şeker, köylere ücretsiz yararlanmak üzere ziraat mühendisi de gönderildiğini söyledi. Şeker "Artık iyi verim alabilmek için tarımda geleneksel yöntemleri terk edip bilimsel yöntemlere başvurmalıyız" dedi.

Hükümetin tarım sektöründeki çalışmalarından söz eden milletvekili adayı Sami Çakır ise Türkiye'nin her şeyde olduğu gibi tarımda da ilerleme kaydettiğini söyledi. Çakır, 2002 yılında 4 milyar dolar olan tarım ürünleri ihracatının 3 kat artarak 12 milyar 700 milyon seviyesine ulaştığını vurguladı.

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title