Haberler

Tarım Öğretiminin 161. Yılı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Goü) Rektörü Prof. Dr Zehra Seyfikli, "Bugün Türkiye'de Tarım Bu Halde İse Acaba Biz Suçu Nerede Arayacağız?" Dedi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr Zehra Seyfikli, "Bugün Türkiye'de tarım bu halde ise acaba biz suçu nerede arayacağız?" dedi.

Türkiye'de tarım öğretiminin 161. yıldönümü çerçevesinde GOÜ Ziraat Fakültesi'nde Doç. Dr. Ahmet Yıldırım tarafından "Tarımda Modern Bio Teknoloji ve Genetiği Değiştirilmiş Ürünler" konulu bir konferans verildi. Konferans öncesi konuşma yapan Ziraat Mühendisi Odası Tokat İl Temsilcisi Mustafa Güzel, küresel ısınmanın tarım sektörünü etkilediğini ifade ederek, gelecek 50 yılda Yeşilırmak ve Kızılırmak havzasının ciddi düzeyde iklim değişikliğinden kaynaklanan olumsuz etkilerle problemli hale geleceğini söyledi. Tokat Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak da, AB müzakerelerinin başladığı bir süreçte en zor başlıklardan birinin tarım olduğunu kaydetti. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Saltalı ise, yer sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, "Fakültemizin diğer önemli bir eksiği araştırma, uygulama ve tescil denemeleri için fakültemize ait tarım alanlarının yetersiz oluşudur. Bu tür alanlara acil olarak ihtiyaç duymaktayız" dedi.

Son olarak konuşma yapan GOÜ Rektörü Prof. Dr Zehra Seyfikli, tarımın içinde bulunduğu duruma değinerek, "Bugün Türkiye'de tarım bu halde ise acaba biz suçu nerede arayacağız? Bu ülke fakülteler, yüksekokullar açarak ziraatçılar yetiştirdi. Bunlar akademisyen, devlette ziraat mühendisi, teknisyeni, teknikeri oldular. Amaç halkı eğitmek, Türk tarımını daha ileriye götürmekti. Vatandaş bilinçsiz kalmışsa, hala dimdik olan tarlasını yan yan değil de dik dik sürüyorsa acaba biz suçu kimde arayacağız? Şu anda ülkemiz çok ciddi tarım toprakları olan bir ülke değil. Çok fazla su kaynakları olan bir ülkede değil. DSİ'nin açtığı kanallar nedeniyle göllerimizi kaybediyorsak, yanlış sulama yüzünden yeraltı sularımız gidiyorsa, hatalı barajlar yüzünden Bafra örneğinde olduğu gibi deniz suyu içeriye doğru gelmişse biz suçu kimde arayacağız. Ben sadece bunları sormak istiyorum. Devlet, en yukarıdaki kişiler de bizim yetiştirdiğimiz kişiler tarafından alınan kararları uygular. Eğer yukarıdaki bir yönetici ziraat eğitimi aldığı halde yanlış kararlar veriyorsa o zaman akademisyenler dönüp kendilerine baksınlar, ne yetiştirmişler?" diye konuştu.

(Nİ-SA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title