Haberler

Tarım Müdürlüğünden Saha Tatbikatı

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, şap hastalığına karşı düzenlenen ‘Tam Zamanlı Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetimi Eğitimi’ tamamlandı.

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, şap hastalığına karşı düzenlenen 'Tam Zamanlı Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetimi Eğitimi' tamamlandı.

İl Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale'de bu tür büyük çaplı organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Çanakkale'de 211 bin büyükbaş hayvan varlığı bulunduğunu söyleyen Karadağ, alınan tedbirler sonucunda şap hastalığı görülmediğini de ifade etti. Eğitim süresince Veteriner Hekim Adil Adıgüzel ile birlikte Şap Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekimler Dr. Ayşegül Kudu, Ahmet İpek ve Ali Özdemir, konularında eğitim verdi. Eğitimde, ilk kez ortaya çıkan bir şap hastalığı salgınında görevli personele, tüm işletmelere, ekipmanlara ve diğer materyallere erişim sağlayacak usul ve esaslar, şap virüsü'nün tespit edilmesi halinde bölgede alınacak önlemler, çevresel koruma tedbirleri, şap hastalığına ilişkin farkındalık ve hazırlık düzeyinin yükseltilmesine yönelik ulusal önlemler ortaya kondu. Masa başı teorik çalışmalar, soru alıştırmaları, senaryo, uygulamalı saha çalışmaları, hastalığın hızlı bildirimi, marazi madde toplama, biyogüvenlik, ve etkin mücadeleye yönelik konularda uygulamalar gerçekleştirildi. Eğitime, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlükleri'nde görevli 67 veteriner hekim katıldı. Teorik eğitimin ardından Halileli Köyü'nde saha tatbikatı gerçekleştirildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Karadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title