Haberler

Tarım Müdürlüğünden Lida Kontrolü

Bartın İl Tarım Müdürlüğü Ekipleri, Son Günlerde Ölümlere Yol Açtığı İddia Edilen Zayıflama İlacı Lida'nın Satışı Yapılan Eczane ve İlaç Depolarında Denetleme Yaptı. Denetlemelerde, 'Sibutramin' Maddesi Bulunan Bitkisel İlaçlar da Kontrol Edildi.

Bartın İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, son günlerde ölümlere yol açtığı iddia edilen zayıflama ilacı Lida'nın satışı yapılan eczane ve ilaç depolarında denetleme yaptı. Denetlemelerde, 'sibutramin' maddesi bulunan bitkisel ilaçlar da kontrol edildi.

İl Tarım Müdürlüğü ekipleri 1 Eylül'de durdurulan 'Lida' adlı zayıflama ilacı ve sibutramin maddesi içeren bitkisel ilaçların satışını denetlemek amacıyla Bartın şehir merkezindeki tüm eczaneleri denetledi. İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Aytekin Uzun, söz konusu ilaçlarla ilgili yaşanan sağlık problemleri üzerine, 1 Eylül 2007 tarihi itibariyle söz konusu ürünün satışının durdurulduğunu ve denetimlere başlandığı bildirdi.

Ekipler denetimlerde sağlık ve güzellik ürünleri satış noktaları ile baharatçıları da denetlendi. Ellerinde Lida isimli ilaç bulunan yerlerin satamadıkları bu tür ilaçları kısa sürede iade etmesi gerektiği belirtildi.

(MAO-AK)

07.09.2007 18:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title