Haberler

Tarım İlaçlarının Kullanımına Dikkat

Son Günlerde Artan Küresel Isınmanın Etkisi Nedeniyle Bozulan Doğal Dengenin Diğer Bir Tetikçisinin de Bilinçsiz Kullanılan Tarım İlaçları Olduğu Bildirildi. Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Bilinçsiz ve Gereğinden Fazla Kullanılan Tarım İlaçlarının Doğal Dengeyi Olumsuz Yönde Etkilediğini Belirtti.

Son günlerde artan küresel ısınmanın etkisi nedeniyle bozulan doğal dengenin diğer bir tetikçisinin de bilinçsiz kullanılan tarım ilaçları olduğu bildirildi. Aydın tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, bilinçsiz ve gereğinden fazla kullanılan tarım ilaçlarının doğal dengeyi olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Gelişen teknoloji sayesinde tarımda da birçok hastalığın çaresi olarak görülen ilaçların bilinçli kullanılması gerektiğini kaydeden Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, tarım ilaçlarından fayda yerine zarar görmemek için tarım ilacının seçiminden kullanımına ve ilaç kaplarının imha edilmesine kadar birçok işlemin daha dikkatli yapılması gerektiğini söyledi. Aynı cins ilaçların uzun süre aynı zararlılara karşı kullanılmasının da doğru olmadığını ifade eden Öztürk, "Gelişen teknolojiyle tarım sektöründe de birçok yeni ilaç çıktı. Bu ilaçların her biri tarım için gerekli ilaçlar. Fakat kullanımları konusunda bilgimiz olmayan ilaçları kesinlikle kullanmamalıyız. Tarım arazilerimizde fayda sağlaması için kullandığımız ilaçlar bizim zararımıza olmaması çok dikkat edilmelidir. Aydın Tarım İl Müdürlüğü olarak bize başvuran üreticilerimize biz hangi dönemde hangi ilaçlamayı yapacaklarını ve bu ilaçların miktarını kendilerine bildiriyoruz. Vatandaşlarımız körü körüne ilaçlama yapmasınlar. Bu nedenle tarımla uğraşan vatandaşlarımız mutlaka ilaçlama yapmadan önce bizlere ya da bir ziraat mühendisine danışmalıdır. Özellikle kırsal kesimlerde birilerinin bahçesinde fayda sağlayan ilaç o bölgedeki bütün bahçelerde kullanılıyor. Bu çok yanlış bir uygulama. Vatandaşlarımız arazilerindeki zararlıları bilmeden yan komşusunun kullandığı aynı ilacı kullanıyor. Üreticilerimizin en büyük yanlışlarından biri de her yıl aynı dönemde yapmış olduğu ilaçlamayı ilacını değiştirmeden tekrar tekrar yapması. Uzun süre aynı zararlıyla mücadele için kullanılan ilaçlar zamanla zararlılara karşı etkisiz hale geliyor. O nedenle üreticilerimiz ilaçlamalardan önce mutlaka bizlere ya da ziraat mühendislerine danışmalılardır. Bilinçsiz ve gerektiğinden fazla kullanılan tarım ilaçları doğal dengeyi bozmaktadır. Tarım ilaçlarından istediğimiz sonucu elde etmemiz için öncelikle hastalık ve zararlılar tespit edilemeli ve o doğrultuda ilaçlama yapılmalıdır. Gerektiğinden fazla kullanılan tarım ilaçları toprak ve meyvelere karışıp insan sağlığına direk etki yapmaktadır" diyerek tarımda ilaçlamanın bilinçli yapılmasını istedi.

(DAK-İK-YK)

26.03.2007 11:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title