Haberler

Tarım İl Müdürlüğü'nden Kene Mesaisi

Kenelerle Bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (Kkka) Hastalığı ile Mücadele Kapsamında Tarım İl Müdürlüğü'nce Bayburt İl Genelinde Büyük ve Küçükbaş Hayvanlarda Kene Mücadelesini Başlatıldı.

Kenelerle bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile mücadele kapsamında Tarım İl Müdürlüğü'nce Bayburt il genelinde büyük ve küçükbaş hayvanlarda kene mücadelesini başlatıldı.

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Hidayet Yılmaztürk 'ün katılımı ile büyük ve küçükbaş hayvanlarda kene mücadelesi Arpalı Kasabasında başlatıldı.

Çiftçilere; hastalıkla mücadelenin korunma tedbirlerinin disiplinli bir şekilde uygulanmasıyla mümkün olacağını ifade eden İl Müdürü Yaşar Kavak;"Arazide, ahırda, toprakla iç içe çalışan insanların açık renkli ve olabildiğince kapalı elbiseler giymeleri ve pantolonlarının paçalarının çorap içine koyarak çalışmaları gerekmektedir. İnsanlarımız iş dönüşü ise gerek elbiselerini ve gerekse vücutlarını kene yönünden basit usullerle kontrol etmeleri gerekmektedir."dedi.

Kavak; "Mücadelemiz tarım il ve ilçe müdürlüğümüzün teknik elemanlarında, büyük ve küçükbaş hayvanlarda banyo ve dökme çözelti şeklinde ve ücretsiz olarak yapılmaktadır. Çalışmalar 3 haftalık bir süre içerisinde tamamlanacak." diye konuştu.

Kene mücadelesi eş zamanlı olarak; Taşkesen, Alıçlık, Yedigözeler, Gökpınar, A.Dikmetaş, Değirmencik, Kılıçkaya, Sırataşlar, Erikdibi, Akbulut, Yanoba, Yapracık, İncili köylerinde de başlatıldı.

(YY-İRT-Y) 29.05.2008 16:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title