Haberler

Tarım İl Müdürlüğü'nde Zirat Oda Başkanlarıyla Toplantı Düzenlendi

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, İl ve İlçe Ziraat Odası Başkanları ile Toplantı Yaptı.

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, il ve ilçe ziraat odası başkanları ile toplantı yaptı.

Tarım Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Tarım Müdürü Ahmet Güldal, tarımsal gelişmenin temelinde örgütlenmenin şart olduğunu belirtti. Güldal, "Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için üreticilerimizin bir araya gelmelerini, kooperatifler ve birlikler oluşturmalarını, birlikten kuvvet doğacağını her zaman dile getirdiğimiz gibi bu konuda yoğun çalışmalar yapıyoruz. Çünkü, birlik ve kooperatif kurulursa çiftçi daha organizeli çalışır ve ürünü değerlendirilir" dedi.

Ziraat Odaları'nın üreticilerin sorunlarını gündeme taşıyan ve çözüm arayan birer çiftçi örgütleri olduğunu dile getiren Güldal, "Ziraat odası başkanlarımızla bir araya gelerek hem kendilerini yürüttüğümüz projelerle ilgili olarak bilgilendirdik, hem de mevcut sorunların çözümü ve tarımsal gelişmenin sağlanması hususlarında görüşlerini ve çözüm önerilerini aldık. Toplantımızın çok faydalı olduğuna inanıyorum. İnşallah ileriki zamanlarda da değerli başkanlarımızla bir araya gelerek gerekli çalışmaları yapacağız"şeklinde konuştu.

İlçelerde kayısıya alternatif ürünlerin ekilmesi için ziraat odalarına büyük görevler düştüğünü söyleyen Ahmet Güldal, "Kayısı konusunda artık ilimiz doyuma ulaştı. Alternatif ürünler ekilirse, üretici sadece kayısıya bağlı kalmaz"dedi.

(NA-ST-ST-Y)

21.03.2007 15:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title