Haberler

    Tarım Doktoruyla Tek Hasatta %63 Artış

    Güncelleme:

    Turkcell Bireysel Pazarlama Direktörü Ergenekon "Dünyada bir ilk olan Turkcell Tarım Doktoru ile her tarlaya ve ürüne özel çözümler sunuyoruz." dedi.

    - Turkcell, 04-07 Aralık tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilen 2013 Growthech Eurasia Tarım Fuarı'nın İletişim Sponsoru oldu. Turkcell Çiftçi Birliği sayesinde tarımsal üretimi teknoloji ile buluşturan Turkcell, bu kapsamda sunduğu servis ve çözümleriyle fuarda yerini aldı.

    Antalya Expo Center'da düzenlenen Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı'na, ulusal ve uluslararası 650'nin üzerinde firma katılıyor. Fuarda bu yıl ziyaretçi sayısının 70.000'i aşması bekleniyor.

    Turkcell dört gün sürecek fuarda tarımsal üreticiler ve hayvan yetiştiricileri için sunduğu hizmet ve uygulamaları kapsayan Turkcell Çiftçi Birliği'ni yakından inceleme imkanı sunuyor. Turkcell standında ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler, fuar boyunca ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. Ayrıca Turkcell Çiftçi Birliği üyeleri fuarı hiçbir ücret ödemeden gezebiliyorlar.

    Turkcell Bireysel Pazarlama Direktörü Alper Ergenekon: "Dünyada bir ilk olan Turkcell Tarım Doktoru ile her tarlaya ve ürüne özel çözümler sunuyoruz""

    "Turkcell olarak, Türkiye çiftçisinin hayatına ve işine değer katmak için gereken tüm desteği vermeye devam ediyoruz. Üyelerimize sürpriz hediye ve indirim fırsatlarının yanı sıra bereketli tarife ve verimini artıran çözümler sunuyoruz."

    Kuru üzümde tek hasatta 32 bin TL kar etti

    Turkcell Tarım Doktoru'nun, her çiftçinin kendi tarlasına ve ürününe özel çözümler getirdiğini vurgulayan Ergenekon şöyle devam etti "Dünyada bir ilk olan Tarım Doktoru servisimizle, toprak analizinden ekim planlamasına, ilaçlamadan yetiştiriciliğe, 7/24 destek hattına ve saha ekiplerine kadar tüm tarım değer zincirinde tek noktadan fayda sağlıyoruz. Örneğin Manisalı bir kuru üzüm üreticisi olan Hasan Bey'in hikayesi çok çarpıcı. Kendisi yıl boyunca Tarım Doktoru'nu kullanmış, don tehlikesi uyarılarımız ve ilaçlama tavsiyelerimizi uygulayarak normalde köyünün bir dekarda kuru üzüm rekoltesi 300-400 kg civarında iken dekar başına 650 kg kuru üzüm elde etmiş. Ürünündeki %63'lük artışla da 32 bin TL daha fazla gelir elde ederek kendine bir ticari araç almış. Bunun gibi hikayeler Turkcell Çiftçi Birliği'nin sunduğu imkan ve avantajları gün geçtikçe daha da ileri taşımak için bize güç veriyor. Turkcell olarak ekimden hasada çiftçimizin yanındayız."

    Turkcell Çiftçi Birliği nedir?

    Turkcell, tarımsal üreticiler ve hayvan yetiştiricileri için sunduğu hizmet ve uygulamaları "Turkcell Çiftçi Birliği" çatısı altında birleştirdi. Türkiye'de bir ilk olarak köy bazında hava durumu tahmini paylaşan bilgi servisi, devletin sunduğu tarımsal destekler hakkında kolay bilgi sağlayan Tarımsal Destek Bilgi Servisi, tarla/ürün bazında kişiselleştirilmiş yetiştiricilik ve zirai danışmanlık hizmeti sunan Turkcell Tarım Doktoru servisleri, Turkcell Çiftçi Birliği çatısı altında öne çıkan servislerden bazıları. Turkcell Çiftçi Birliği'ne üye olmak için CIFTCI yazıp 2222'ye ücretsiz bir SMS göndermek yeterli; üyelik için herhangi bir ücret ödemek gerekmiyor.

    Türkiye'de bir ilk: Köye özel 3 günlük zirai hava tahmini

    Turkcell Çiftçi Birliği üyeleri, ürün ve köye özel hava durumu servisi sayesinde her gün cep telefonlarına mesaj alarak ürünlerini olası zararlara karşı koruyabiliyorlar. Bu kapsamda; en yüksek ve en düşük sıcaklık, meteorolojik hadise (güneşli, parçalı bulutlu, sağanak yağışlı, vb.), nem oranı, rüzgar yönü ve hızı, don bilgisi ve yağış miktarı gibi bilgiler cebe geliyor.

    Turkcell Tarım Doktoru ile maliyette %20 düşüş, verimde %10 artış

    Turkcell'in Turkcell Tarım Doktoru Servisi, çiftçilerin maliyetlerini düşürüp verimliliklerini artırarak çiftçinin maksimum kazanç elde etmesini hedefliyor. Turkcell Tarım Doktoru Servisi'ne abone olan çiftçiler, tarımsal üretim aşamasında ortaya çıkabilecek sorunların çözümlenmesi, meyve ve sebze üretiminin modern ve doğru tekniklerle yapılmasına destek verilmesi ve üretim sezonu boyunca üreticinin kişiselleştirilmiş bir program ile bilgilendirilmesi konularında bu proje için özel çalışan ziraat mühendislerinin birikiminden ve Turkcell'in teknolojik altyapısından yararlanıyorlar. Servis, SMS kanalının yanı sıra gerekli durumlar için çağrı merkezi, bayi ağı ve ziraat mühendislerinin saha ziyaretleriyle destekleniyor. Turkcell Tarım Doktoru ile çiftçilerin maliyetlerinde yüzde 20 düşüş, verimlerinde de yüzde 10 artış oluyor. Servis kapsamında hasada kadar olan dönemde abonelere;

    Ürüne ve özel teknik yetiştiricilik programı

    Tarlaya ve ürüne özel gübreleme programı

    İlçe bazlı beş günlük meteoroloji hava tahminleri

    Bölgesel bazda hastalık ve zararlılara karşı erken uyarılar

    8099 Tarımsal Destek Talebi hattı

    Ag-Pür laboratuvarlarında indirimli toprak ve ürün analizleri

    Shell istasyonlarında tüm sene geçerli %5 akaryakıt indirimi

    Tarımsal ürünler hakkında pazar bilgileri

    Hal fiyatları

    Tarım Bakanlığı'ndan bölgeye ve ürüne özel teşvik ve destek bilgileri sunuluyor.

    Ayrıca, TARIM yazıp 7777'ye gönderen ve en az 1 tarla kaydı yaptıran abonelere 24 saat geçerli tüm Turkcell'lilerle konuşabileceği 30 Dakika hediye tanımlanıyor.

    Turkcell'li çiftçi tarıma desteğe de kolay erişiyor

    İşini geliştirmek isteyen tarımsal üreticiler için sunulan fırsatları daha kolay bulunabilir hale getiren Turkcell Çiftçi Birliği, turkcell.com.tr ya da 8099 çağrı merkezi üzerinden devlet tarafından verilen tarımsal desteklerin sorgulanabildiği Tarımsal Destek Bilgi Servisi'ni de ücretsiz olarak çiftçilerin hizmetine sunuyor.

    Çiftçi Mobil İlan Portalı : ciftci.ilaninipaylas.com

    Portal sayesinde, çiftçiler yetiştirdikleri ürünleri ya da sahip oldukları malları sadece kendi çevresine değil, ülkenin dört bir yanına satabiliyor ve uygulama sayesinde yaşadıkları şehirlerin dışındaki ürün ve fiyatlar hakkında da kolayca bilgi sahibi olabiliyor. Bunun yanında, Türkiye genelinde alıcı ile internet üzerinden ve SMS ile ücretsiz iletişime geçebiliyorlar.

    Avantajlı İletişim, özel marka avantajları ve sürprizler

    Turkcell, hem faturalı hem de Hazır Kart kullanıcısı olan Çiftçi Birliği üyelerini, uygun konuşma paketleri ve avantajlı tekliflerle buluşturuyor. Buna ek olarak Denizbank işbirliğiyle düzenlenen "Tüm Yıl Konuş Hasatta Öde Kampanyası" ile Denizbank Üretici Kart sahibi Turkcell faturalı hat sahibi çiftçiler, tüm yıl yaptıkları 600 TL'ye kadar olan konuşmaları, sıfır faizle hasat zamanı ödeme şansına sahip oluyor. Turkcell Çiftçi Paketi üyeleri her ay çekilişle 1 adet son model New Holland traktör kazanma şansına sahip oluyor.

    Turkcell'den Akıllı Tarım Çözümleri

    Turkcell'in Akıllı Tarım çözümleri kapsamında sunduğu Sera Takip çözümüyle çiftçiler tarım alanlarının sıcaklık ve nem seviyelerini uzaktan takip edebiliyor, seralarına gitmeden iklimlendirme ünitelerini çalıştırarak gerekli ısı seviyesinin korunmasını, böylece verimliliğin artmasını sağlayabiliyorlar. Sulama pompalarının da araziye gitmeden açılıp kapanmasını ve tüm operasyonlarının merkezden yönetilmesini sağlayan çözümlerle doğru zamanda ve optimum seviyede toprak neminin sağlanması da yine Turkcell ve iş ortaklarının oluşturduğu çözümlerle mümkün. Kümes takibi hizmetini kullanan tavuk çiftlikleri, Turkcell ve iş ortaklarının sıcaklık takip ürünlerinin konumlandırılmasıyla, gerekli durumlarda yetkili kişilere SMS veya çağrı merkezleri üzerinden alarm iletimiyle mevcut iklimlendirme sistemlerinin kontrolü sağlanabiliyor. Böylece kümeslerde civciv ölümlerinin önüne geçiliyor, kontrol ve verimlilik artıyor. Ayrıca büyükbaş hayvanların adım sayısı kızgınlık dönemi tespiti için büyükbaş hayvan adım ve lokasyon takibi, sütün miktarı ve kalitesi hem de süt ile ilgili hayati değerlerin yakından izlenmesine olanak sağlayan süt ölçüm ve takip çözümleri, balık çiftliklerine yerleştirilen sensörler ve M2M cihazları sayesinde sıcaklık, sudaki oksijen miktarı, tuzluluk, suyun bulanıklığı, pH ve amonyak miktarı gibi parametrelerin anlık olarak takip edilebilmesine ve gerekli alarm durumlarında hızlı önlemler alınabilmesine olanak sağlayan balık çiftliği takibi de Turkcell'in sunduğu çözümler arasında bulunuyor.

    Turkcell Akıll Tarım Çözümleriyle İlgili veriler:

    · Turkcell 1000'in üzerinde büyük üreticinin seralarına kurulum yaparak, seralarını Turkcell teknolojisi ile uzaktan veri takibi ve yönetimi yapmalarını sağladı.

    · Turkcell altyapısı ve kalitesi kullanılarak 600 tane Meteoroljik gözlem istasyonu kurulum yapıldı. Sayının önümüzdeki dönemlerde 3000'lere çıkması planlanıyor. Böylece Tarım sektörü için çok kritik olan meteorolojik ve zirai veriler yakından ve gerçek zamanlı takip ediliyor.

    · Turkcell Tarım Bakanlığı tarafından yürütülen TARBİL projesine iş ortakları aracılığı ile dahil oluyor. Rekolte tahmini, toprak ve ürün bilgileri, zirai ve meteorolojik verilen takibi sayesinde yüzde 40 su tasarrufu, yüzde 25-30 ilaç ve gübre kullanımında azalma bekleniyor. Tüm bu bilgilerin sağladığı planlama ve optimizasyon sayesinde genel verimliliğin yüzde 25 artması öngörülüyor.

    · Türkiye'de tarımsal alanların sulaması için kullanılan 200 bin civarında kuyu yer alıyor. Turkcell M2M çözümleri sayesinde kuyulardan tüketilen suyun miktarı gerçek zamanlı olarak uzaktan kontrol edilebiliyor. Bu çözüm şimdiye kadar 1000'in üzerinde kuyuda uygulanmış durumda.

    · Kanatlı hayvan sektöründeki entegre tesislerde takip edilmesi en kritik veriler olan ısı, nem, yem miktarı, tüketilen su, ortalama canlı ağırlık gibi bilgilerin uzaktan izlenmesi ve alarm durumlarının takibi için Turkcell M2M çözümleri kullanılıyor. Halen100 bin ve üzeri kanatlı hayvan bulunan 500 civarındaki entegre tesiste Turkcell M2M çözümleri kullanılıyor.

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Antalya Türkiye Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title