Haberler

Tarım Bakanlığı: "Risk Her Zaman Her Yerde Var"

Tarım Bakanlığı, Veteriner Hekimlerin Kuş Gribinin Marmara Bölgesi'ne Yayılma Eğiliminde Olduğu İddialarına, "Risk Her Zaman Her Yerde Var. Önemli Olan Erken Uyarı Sistemi ile Hastalığı Hemen Söndürebilmeniz. Kuş Gribi Anda Hemen Tespit Ediyor ve İtlaf Çalışmalarını Yapıyoruz" Diye Yanıt Verdi.

Veteriner hekimlerin kuş gribinin Marmara Bölgesi'ne doğru yayılma eğiliminde olduğu yönündeki iddialara Tarım Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Tarım Bakanlığı Hayvan Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Haluk Aşkaroğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, şu anda Marmara Bölgesi için böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyleyerek, "Ancak bu yarın olmayacak anlamına gelmiyor. Yarın Türkiye'nin herhangi bir yerinde çıkabilir. Kuşlar aşağıya doğru göç ederse bu kez Akdeniz Bölgesi'nde olabilir. Kuşların göç etmesini durduramayacağımıza göre risk her zaman her yerde var" dedi.

Riske karşın Türkiye'nin hastalığa karşı hazırlıklı olduğunu vurgulayan Aşkaroğlu, erken uyarı sisteminin önemine işaret ederek, "Eğer erken uyarı sisteminiz çalışıyor ise; uyarının ardından da hızlı teşhis ve hızlı mücadeleyi gerçekleştirebiliyorsanız başarılısınız demektir. Biz bunu gerçekleştiriyoruz ve başarılıyız" diye konuştu. Saha ekipmanının kuvvetli olduğunu belirten Haluk Aşkaroğlu, Türkiye'nin kuş gribine ilişkin çalışmalarının da dünyada takdirle karşılandığını belirtti.

-TÜRKİYE HASTALIĞA HAZIRLIKLI-

Hayvan Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Haluk Aşkaroğlu, Türkiye'nin hastalığa hazır olduğunu ifade ederek 8 Şubat'tan itibaren herhangi bir kuş gribi olgusuna rastlanmadığını belirtti. Son olarak Zonguldak, Samsun ve Sakarya'da kuş gribi görüldüğünü söyleyen Aşkaroğlu, çıktığı an çevreye yayılmasına fırsat vermeden itlaf çalışmalarının yapıldığını belirtti. Köy tavuklarında daha fazla görüldüğünü kaydeden Daire Başkanı Aşkaroğlu,"Önemli olan hastalığı çıktığı yerde söndürmek. Bizim de hastalığı çıktığı yerde söndürebilme kabiliyetimiz var" dedi.

Bu tarz açıklamalrın halkı paniğe sevk edeceğine değinen Haluk Aşkaroğlu, vatandaşlara da duyarlı olmaları ve kuş gribi şüphesi duydukları an hemen ihbarda bulunmaları konusunda çağrıda bulundu.(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title