Haberler

Tarım Bakanlığı'ndan Tarla Faresi ile Mücadele

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 2008 yılında, "Bitki Koruma Programı ve Uygulama Prensipleri" gereğince tarla faresi ile mücadele programı başlattı.

Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tarla farelerinin tarla bitkilerinin tamamında, bahçelerde çayır ve meralarda çiftçilerin korkulu rüyası durumunda olduğuna dikkat çekildi. Kışlık ve yazlık ürünlerin yeşil kısımlarını, tohum ve meyvelerini kemirmek ve kesmek suretiyle zararlı olan tarla fareleri diğer taraftan da öldürücü birçok hastalığın taşıyıcısı olduklarından insan sağlığını tehlikeye sokuyor. Tarla faresi ile mücadelede tilki, kedi, köpek, şahin, kartal ve yılan gibi yırtıcı hayvanlar tarla farelerini yiyerek çoğalmalarını engeliyor. Yetkililer, bu nedenle bu yırtıcı hayvanların kesinlikle öldürülmesi ve korunması gerektiğini bildirdi. Tarla faresi ile kimyasal mücadelenin en uygun zamanıNIN ise Ocak-Şubat ve Mart ayları olduğunu kaydeden İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, 2008 yılında tarla faresi zararının mümkün olan en az seviyeye indirebilmesi için bu 3 aylık dönemde toplu halde etkin bir mücadele yapılmasının zorunlu olduğunu hatırlattı. Üreticilerin daha ayrıntılı bilgi ve zehirli buğday temini için il ve ilçe tarım müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

(YU-)

26.01.2008 12:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title