Haberler

Tarım Arazilerini Dolu Vurdu

Tokat'ın Pazar ilçesinde etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı, tarım arazilerine zarar verdi.

Tokat'ın Pazar ilçesinde etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı, tarım arazilerine zarar verdi.

Pazar ilçesinde akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışı domates, fasulye ve biber vb. fideleri ile kiraz ve erik ağaçlarının ekili olduğu alanlara zarar verdi. Dolu yağışı sonrasında tarlalar beyaza bürünürken, çiftçiler büyük oranda zarar gördü. Birçok sera çadırının da yırtılmasına neden olan dolu yağışı, otomobiller ile güneş enerji sistemlerinin camlarında hasara yol açtı.

İl Tarım Müdürü Ali Yavaş köylerde incelemelerde bulunurken, Tokat Merkez Sebze Ürünleri Tarımsal Üretim Birliği Başkanı Gürsel Somuncu da çiftçilerden bilgi aldı. Pazar ilçesine bağlı köy ve beldelerin yüzde 80'nin etkili olan dolu yağışı Kazova'da büyük oranda zarara yol açtığını ifade eden Somuncu, barbunya gibi birçok üründe zarar yüzde 90'ın üzerinde olduğunu belirterek, "Rabbim inşallah doluyu verir ama ondan sonra çaresini de verir. Dolu yağdırır ama dolu dolu verir diye düşünüyoruz" dedi.

Küçükbağlar Köyü çiftçilerden Nuri Yetiş ile Ömer Yetiş, zararlarının büyük olduğunu, yardım beklediklerini söyledi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title