Haberler

Tarık Akan Adana Film Festivali'nde Anılacak

İstanbul'da tedavi gördüğü özel bir hastanede yaşamını yitiren sanatçı Tarık Akan, 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde anılacak.

İstanbul'da tedavi gördüğü özel bir hastanede yaşamını yitiren sanatçı Tarık Akan, 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde anılacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı yazılı açıklamada, Tarık Akan'a rahmet, kederli ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diledi.

Kentte 19-25 Eylül'de gerçekleştirilecek festivalde sanatçı için özel anma etkinliği düzenleyeceklerini belirten Sözlü, şunları ifade etti:

"Yeşilçam'ın efsane aktörlerinden Akan'ın ölümünden büyük üzüntü duydum. 111 filmde rol alan usta aktörü Türkiye'nin en köklü festivalinde anacağız. Yarım asırlık sanat yaşamında ortaya koyduğu oyunculuk yeteneğiyle saygın ödüllere layık görülen Tarık Akan'ın rol aldığı filmlerden bazılarını bu yıl ki Uluslararası Adana Film Festivali'nde özel bölüm olarak izlenime sunacağız. Çok sayıda filmin çekildiği, birbirinden değerli yapımcı, yönetmen ve oyuncuları yetiştirerek Türk sinemasına beşiklik eden Adana'da, Tarık Akan'ın anısını sinema dolu günlerde yaşatmış olacağız."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hüseyin Sözlü Tarık Akan İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title