Haberler

Tarihte Yarın

Tarihte 18 Eylül'de Meydana Gelen Önemli Olayların Kronolojik Sıralaması Şöyle:

Tarihte 18 Eylül'de meydana gelen önemli olayların kronolojik sıralaması şöyle:

- 18 Eylül 1810 Şili bağımsızlığını ilan etti.

- 18 Eylül 1851 New York Times yayına başladı.

- 18 Eylül 1922 İtilaf devletleri, İstanbul ve boğazlardaki tarafsız bölgelerin tarafsızlığına uyulması konusunda Ankara Hükümeti'ne nota verdi.

- 18 Eylül 1922 Erdek ve Biga, Yunan işgalinden kurtarıldı.

- 18 Eylül 1922 Biga, Çan ve Erdek işgalden kurtarıldı.

- 18 Eylül 1934 Sovyetler Birliği, Milletler Cemiyeti'ne girdi.

- 18 Eylül 1947 CIA'nın kuruluşu. Başkan Harry Truman tarafından imzalanan Ulusal Güvenlik Yasası'yla, Amerika'nın ilk sürekli casusluk ve karşı-casusluk örgütü kurulmuş oldu.

- 18 Eylül 1948 Pakistan'ın kurucusu M. Ali Cinnah vefat etti.

- 18 Eylül 1962 Kıbrıs'ta Rauf Denktaş'a suikast teşebbüsünde bulunuldu.

- 18 Eylül 1970 Rock şarkıcısı Jimi Henderix öldü.

- 18 Eylül 1982 Filistin mülteci kampları Şabra ve Şatilla'ya İsrail tarafından kanlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda 600 Filistinli ölürken, bin 800 Filistinli'nin kaybolduğu açıklandı. Filistin kaynakları hiçbir iz bırakmadan kaybolan sivillerin Falanjist milisler ve İsrail askerleri tarafından öldürüldükten sonra gizlice gömüldüğünü iddia etti.

(İST-ED-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title