Haberler

Tarihi Ziyaret

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye -Ermenistan Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Grup Maçını İzlemek Üzere Ermenistan'ın Başkenti Erivan'a Geldi.

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, TÜRKİYE-ERMENİSTAN DÜNYA KUPASI AVRUPA ELEMELERİ GRUP MAÇINI İZLEMEK ÜZERE ERMENİSTAN'IN BAŞKENTİ ERİVAN'A GELDİ.

Gül'ü Erivan havaalanında Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan ve diğer yetkililer karşıladı. Karşılamada, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ertan Tezgör de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün uçağı TSİ 14.45'te havaalanına indi. Gül, havaalanındaki karşılamadan sonra kendisine ayrılan otele hareket etti.

Gül, otelde bir süre dinlendikten sonra Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayına geçecek.

Cumhurbaşkanı Gül ve Sarkisyan, yapacakları baş başa görüşmeden sonra akşam yemeği yiyecekler ve daha sonra Türkiye-Ermenistan maçını izlemek üzere maçın oynanacağı Hrazdan stadına gidecekler.

Gül'ün Türkiye-Ermenistan maçını izledikten sonra Erivan'dan ayrılması bekleniyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'a yaptığı tarihi ziyaret öncesi başkent Erivan'da sıkı güvenlik önlemleri alındı. Havalimanı ve çevresinde polisin yanı sıra çok sayıda özel güvenlik kuvvetleri mensubu alınan önlemler çerçevesinde görevlendirildi.

Havaalanında Türkiye ve Ermenistan bayrakları göndere çekildi. Ziyareti nedeniyle Cumhurbaşkanlığından da çok sayıda güvenlik görevlisi Gül'ü korumak üzere Erivan'da görev yaptı.

'ZİYARETİMİN BARIŞA KATKI SAĞLAMASINI DİLİYORUM'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erivan'a hareketinden önce yaptığı açıklamada, ziyareti vesilesiyle Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile yapacağı görüşmede, Kafkasya'daki gelişmeler ve Yukarı Karabağ ihtilafının ele alınacağını söyledi. Gül, 'Ziyaretimin bölgesel dostluk ve barışa katkı sağlamasını diliyorum' dedi.

Gül, maçın spor tarihinde ilk kez Türkiye ve Ermenistan futbol takımlarının karşılaşmasının ötesinde önemli fırsatlar sunacağının altını çizerek, 'Ziyaretimin Kafkasya'daki sorunlu dönemde gerçekleşmesinin ayrı bir önemi vardır. Ermenistan Cumhurbaşkanı ile bu gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulacağız' dedi. Kafkasya'da kalıcı barışın sağlanması ve bölge ülkeleri arasında diyalog ve işbirliğinin artırılması için Türkiye'nin gündeme getirdiği Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'nun da Sarkisyan ile yapacağı görüşmede ele alınacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Yukarı Karabağ ihtilafının da görüşmede gündeme geleceğini söyledi. Gül, 'Bu maçın ortak tarihi olan iki halkın yakınlaşmasının önünü tıkayan unsurların ortadan kaldırılmasına ve yeni bir zemin hazırlanmasına vesile teşkil edeceğine inanıyorum. Ziyaretimin bölgesel dostluk ve barışa katkı sağlamasını umut ediyorum. Milli takımımıza başarılar diliyorum' diye konuştu.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title