Haberler

Tarihi Zirve Başladı

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasında, Kore Yarımadası'nı nükleer silahlardan arındırmaya yönelik tarihi zirve Singapur'da az önce başladı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasında, Kore Yarımadası'nı nükleer silahlardan arındırmaya yönelik tarihi zirve Singapur'da az önce başladı. Türkiye saati ile 04.05'te, Kuzey Kore ve ABD bayrakları önünden bir araya gelerek tokalaşan liderler daha sonra görüşmenin yapılacağı alana geçti. Singapur'da Sentosa Adası'nda Capella Hotel'de başlayan görüşme için önce Kim, kısa bir süre sonra da Trump hotele geldi.

Trump ise tarihi zirveye saatler kala Twitter üzerinden paylaştığı mesajında Yetkililer ve temsilciler arasındaki görüşmeler hızlı ve iyi gidiyor. Ama sonuçta önemli olan bu değil. Hepimiz kısa bir süre sonra, geçmiştekilerin tersine gerçek bir anlaşma olup olmayacağını göreceğiz dedi.

TRUMP VE KIM'DEN KISA DEĞERLENDİRME

Tarihte ABD Başkanı ile Kuzey Kore liderinin ilk kez bir araya zirvedeki ilk açıklama Kim Jong Un'dan geldi. Trump ile birlikte zirveyi izleyen gazetecilere ve kameralara poz veren Kim, bir tercüman aracılığıyla, Buraya gelinceye kadar bazı engelleri aşmamız gerekti, burada olmak çok güzel dedi.

Trump ise, Bu aşamaya gelmiş olmamız olağanüstü bir başarı. Harika bir ilişkimiz olacak eminim dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Kim Jong Un Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title