Haberler

Tarihi Yasak

ABD'de Bir Mahkeme, David Beckham'ın da Giydiği Kanguru Derisinden Yapılmış Futbol Ayakkabılarının Satışını Yasakladı. Yasak, Türünün İlk Örneği.

ABD’de bir mahkeme, David Beckham'ın da giydiği kanguru derisinden yapılmış futbol ayakkabılarının satışını yasakladı. Yasak, türünün ilk örneği.

California Yüksek Mahkemesi’nin verdiği karara göre, kanguru derisinden yapılmış ürünlerin satışı artık yasak. Eyalet çapındaki yasağın eylül ayında Vali Arnold Schwarzenegger’in kararıyla kaldırılabileceği belirtilse de, bu zafer hayvan hakkı savunucularına cesaret verdi.

David Beckham'ın da giydiği kanguru derisinden yapılmış futbol ayakkabıları, bu cins deriye ilgiyi arttırmış ve başka ürünler de piyasaya çıkmaya başlamıştı.

Bir dönem soyu tehlikede olan kanguruların nüfusu artınca, 1994’te Avustralya hükümeti av yasağını kaldırmıştı. Fakat hayvan hakları savunucularına göre kangurular zalimce öldürülüyor ve kanguruları vurmak isteyen bazı avcılar, risk altındaki diğer türleri de tehlikeye atıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title