Haberler

Tarihi Ulu Cami Yangında Küle Döndü

Güncelleme:

Bursa'nın Karacabey ilçesinde tarihi Ulu Cami, restorasyon çalışması sırasında çıkan yangında küle döndü.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde tarihi Ulu Cami, restorasyon çalışması sırasında çıkan yangında küle döndü.

Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü'nün restorasyona aldığı caminin çatısında saat 18.30 sıralarında müteahhit firmanın işçilerinin çalıştığı sırada iddiaya göre elektrik kontağından yangın çıktı. Alevlere ilk müdahaleyi işçiler yaptı. Tarihi mabedin büyük kısmı ahşap olduğu için alevler kısa sürede büyüyüp camiyi sardı. İhbar üzerine olay yerine gelen Karacabey Belediyesi itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Yangın, kontrol altına alınamayınca Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden de takviye birlikler istendi. İki saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınırken, tarihi binadan geriye taş duvarlar kaldı.

Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangınla ilgili araştırma sürerken ilçe kaymakamı Dursun Balaban ve Müftü Hikmet Yazıcı da söndürme çalışmalarını izledi. Korku ve paniğe neden olan yangın ilçe halkını sokağa döktü. Tarihi Ulu Cami'de restorasyon çalışmasının 3 ay önce başladığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title