Haberler

Tarihi Taşhan Ayağa Kalkıyor

Amasya'nın Önemli Tarihi Eserlerinden Birisi Olan Tarihi Taşhan, Tadilatının Yapılmasından Sonra Hem Ticari Anlamda Hem de Turizm Sektöründe Hizmet Verecek.

Amasya'nın önemli tarihi eserlerinden birisi olan tarihi Taşhan, tadilatının yapılmasından sonra hem ticari anlamda hem de turizm sektöründe hizmet verecek.

Amasya Mutasarrıfı Hacı Mehmet Paşa tarafından 1758 yılında yaptırılan tarihi Taşhan'ın onarılması için Amasya İl Genel Meclisi tarafından önemli bir karar alındı. Taşhan'ın onarımı için alınan bu önemli kararın İl Genel Meclisi'nin 2007 yılı içerisinde aldığı kararların en önemlilerinden birisi olduğunu belirten Vali Celaleddin Lekesiz, "Taşhan'ın yapılması için İl Genel Meclisi tarafından karar alındı. Taşhan'ın yapılması sonucunda 75 tane içeride, 25 tane dışarıda işyeri oluşacak. Amasya'nın ticari nabzı tarihi Taşhan'da atacak" dedi. 1 ay içerisinde tarihi binanın onarımı için ihalenin yapılacağını ifade eden Vali Lekesiz, "Taşhan'ın onarımı ile birlikte hem Amasya tarihi ile buluşacak hem de Amasya'nın kültür turizmi iddiası ile paralel bir alış veriş merkezi ortaya çıkacak. 15 gün içerisinde Vakıflar Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayacağız ve arkasından hemen işin ihalesine geçeceğiz" diye konuştu.

(DY-SA)

27.11.2007 18:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title